Εισαγγελία πρωτοδικών: Προκαταρκτική έρευνα για τα πλαστά έγγραφα Φουρθιώτη

Εισαγγελία πρωτοδικών: Προκαταρκτική έρευνα για τα πλαστά έγγραφα Φουρθιώτη

ΕΛΛΑΔΑ UPD 19:45 Δημιουργία 08/04/21, 19:30
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Προκαταρκτική έρευνα διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθήνας, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, για τη διερεύνηση της υπόθεσης των πλαστών εγγράφων που φέρεται να χρησιμοποιούσε ο παρουσιαστής, Μένιος Φουρθιώτης.

Αφορμή για την περαιτέρω έρευνα της υπόθεσης, στάθηκε καταγγελία του μέλους της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), Γιώργου Βότσκαρη, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, η οποία και θα διερευνήσει εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της πλαστογραφίας μετά χρήσεως κατ’ εξακολούθηση.

Στον εισαγγελέα που θα διενεργήσει την προκαταρκτική έρευνα θα διαβιβαστεί και η σχετική αναφορά της Ένωσης Συντακτών στην οποία, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση, διευκρινίζεται πως ο Μένιος Φουρθιώτης δεν είναι μέλος της, ζητώντας μάλιστα την πλήρη και άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης.

«Οι υπηρεσίες της ΕΣΗΕΑ ουδέποτε του έχουν χορηγήσει δημοσιογραφική ταυτότητα, καθώς η έκδοση, χορήγηση και χρήση ταυτότητας προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για τα μέλη της Ένωσής μας, της παλαιότερης και μεγαλύτερης δημοσιογραφικής Ένωσης της χώρας», αναφέρεται στην ανακοίνωση και σημειώνεται ότι θα ζητηθεί επίσημη γραπτή ενημέρωση από τα υπουργεία και δημόσιους φορείς για να εξακριβωθεί αν έχει αιτηθεί διαπίστευση ο κ. Φουρθιώτης παρουσιάζοντας έγγραφα της ΕΣΗΕΑ ή επικαλούμενος την ιδιότητα του μέλους της Ένωσης Συντακτών.

Αργά το μεσημέρι, έφτασε στην Εισαγγελία και θα συσχετιστεί στη δικογραφία, ο φάκελος που απεστάλη από τον πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλα, μαζί με τα έγγραφα που είχε προσκομίσει ο Μένιος Φουρθιώτης προκειμένου να εξασφαλίσει διαπίστευση για την είσοδό του στο Κοινοβούλιο, η οποία ωστόσο ουδέποτε του χορηγήθηκε.

Αν σου άρεσε κάνε