Μ. Παγώνη: Κρούσματα, διασωληνωμένοι και εμβόλια θα κρίνουν το «Πάσχα στο χωριό»

Μ. Παγώνη: Κρούσματα, διασωληνωμένοι και εμβόλια θα κρίνουν το «Πάσχα στο χωριό»

ΕΛΛΑΔΑ UPD 08:58 Δημιουργία 09/04/21, 08:48
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Από τον αριθμό των κρουσμάτων, των διασωληνωμένων και των εμβολιασμών τη Μεγάλη Εβδομάδα, θα εξαρτηθεί το αν θα επιτραπεί η μετακίνηση των πολιτών στα χωριά, το Πάσχα, σύμφωνα με την πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη.

Όπως ανέφερε η κ. Παγώνη, μιλώντας στο MEGA, «το αν θα πάμε στα χωριά, θα εξαρτηθεί την Μεγάλη Εβδομάδα από τον αριθμό των κρουσμάτων, τον αριθμό των διασωληνωμένων και πόσο έχουν προχωρήσει οι εμβολιασμοί στον βαθμό που εμείς θέλουν».

«Δεν πειράζει αν ένα Πάσχα δεν φύγουμε να πάμε στο χωριό. Γιατί αν φύγουν όλοι, θα αδειάσει η Αθήνα και δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα. Όμως εκεί που θα πάει ο κόσμος θα υπάρχουν πολλά προβλήματα» συμπλήρωσε.

«Τώρα κάνουμε προσεκτικά βήματα για να ανοίξουν τα καταστήματα και σιγά σιγά η εστίαση. Έχει σημασία αν ο καθένας θα πάει στα χωριά του ή κάπου που θέλουν να κλείσουν και να μείνουν. Δεν θα κάνουμε Πάσχα μέσα στα σπίτια όπως πέρυσι. Θα μπορούμε να βγούμε με μάσκες και αποστάσεις, να πάμε και στον προαύλιο χώρο, με αποστάσεις και μάσκες.Μόλις πουν ότι επιτρέπεται η μετακίνηση από νομό σε νομό θα φύγουν όλοι. Είναι ψυχολογικά πιεσμένος ο κόσμος», είπε η Μ. Παγώνη.

«Για εμάς, σημασία έχει να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί και να σταματήσουν να περιμένουν ουρά έξω από τις ΜΕΘ οι διασωληνωμένοι», δήλωσε.

Αν σου άρεσε κάνε