Θεσσαλονίκη: Ελεγχόμενο άνοιγμα του λιανεμπορίου ζητά ο Κ. Ζέρβας - «Κούρασε» το lockdown

Θεσσαλονίκη: Ελεγχόμενο άνοιγμα του λιανεμπορίου ζητά ο Κ. Ζέρβας - «Κούρασε» το lockdown

ΕΛΛΑΔΑ UPD 12:49 Δημιουργία 09/04/21, 12:24
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Για την εικόνα της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη έκανε λόγο ο δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, τονίζοντας πως το lockdown δε φαίνεται πλέον να αποδίδει, ενώ έκανε έκκληση για επανεκκίνηση του λιανεμπορίου, με αυστηρή τήρηση των μέτρων.

«Δεν αποδίδει το συγκεκριμένο lockdown στη Θεσσαλονίκη» υπογράμμισε ο κ. Ζέρβας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6.

Όπως είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, υπάρχει μεγάλη κόπωση του πληθυσμού σε ψυχολογικό και οικονομικό επίπεδο, γι' αυτό και είναι πλέον δύσκολο να πειθαρχήσει, ενώ τα επιδημιολογικά δεδομένα μέρα με τη μέρα χειροτερεύουν.

Ο κ. Ζέρβας, εισηγήθηκε το ελεγχόμενο άνοιγμα του λιανεμπορίου με τη μέθοδο του click away για την εκτόνωση της κατάστασης σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, ενώ υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνει καλύτερη διοχέτευση της εκτόνωσης, όπως έγινε με τα κομμωτήρια.

Για τη δυσκολία του κόσμου να «μαντρωθεί», μίλησε ο δήμαρχος, καθώς όπως ανέφερε, καθημερινά ο δήμος μαζεύει από τα πάρκα, κήπους και την παραλία περίπου 2.000.000 γιγαντοσακούλες σκουπιδιών από παρέες που συγκεντρώνονται εκεί. «Υπάρχουν παρέες που μαζεύονται σε πάρκα και παραγγέλνουν πίτσες. Εγώ δεν σηκώνω το δάχτυλο σε αυτούς, καταλαβαίνω την κόπωση» είπε χαρακτηριστικά.


Αν σου άρεσε κάνε