Αύξηση των πιστών στους ναούς το Πάσχα ζητά η Εκκλησία

Αύξηση των πιστών στους ναούς το Πάσχα ζητά η Εκκλησία

ΕΛΛΑΔΑ UPD 20:59 Δημιουργία 14/04/21, 20:36
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Για αύξηση των πιστών εντός των ναών κατά την περίοδο του Πάσχα «πιέζει» η ηγεσία της Εκκλησίας.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της EΡΤ, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, ζητά μέσω επιστολής στο υπουργείο Παιδείας, να αυξηθεί ο αριθμός των πιστών που θα μπορούν να βρίσκονται στο εσωτερικό των ναών, από την Κυριακή των Βαϊων.

Πιο συγκεκριμένα, η Σύνοδος ζητά να επιτραπεί ένα άτομο ανά 15 τετραγωνικά μέτρα αντί των 20 τ.μ. που είναι με τα τωρινά δεδομένα και μέγιστο αριθμό πιστών τα 100 άτομα στους μεγάλους ναούς με υποχρεωτική, βέβαια, χρήση μάσκας, αποστάσεις και όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Η ΔΙΣ προτείνει επίσης χρήση μεγαφώνων ούτως ώστε να υπάρχουν πιστοί και στον προαύλιο χώρο των εκκλησιών τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Ταυτόχρονα προτείνεται η λιτανεία του Επιταφίου να γίνει εντός των ναών ή πέριξ, μέσα δηλαδή στο προαύλιο, όπως και πέρσι για να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες η εκκλησία θα τελέσει περισσότερες από μία λειτουργίες για να εκκλησιαστούν περισσότεροι πιστοί με τους ιεροψάλτες να κάνουν υποχρεωτικό τεστ-covid ανά εβδομάδα. Και είναι δεδομένο πως η ΔΙΣ θα συνεδριάσει μέσα στον Απρίλιο και πριν την Κυριακή των Βαΐων

.

Αν σου άρεσε κάνε