Με testing οι σχολές οδηγών, με click away το λιανεμπόριο στην Κοζάνη

Με testing οι σχολές οδηγών, με click away το λιανεμπόριο στην Κοζάνη

ΕΛΛΑΔΑ UPD 18:41 Δημιουργία 16/04/21, 18:28
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Διαδικτυακά τα θεωρητικά μαθήματα, με διπλό self test τα πρακτικά, με ραντεβού οι εξετάσεις - Ποιές περιοχές εντάσσονται στο «βαθύ κόκκινο» - Ποιές βγαίνουν από το επίπεδο υψηλού κινδύνου

Υπό αυστηρά μέτρα προστασίας και φυσικά με την αξιοποίηση του νέου «εργαλείου» του self test ανοίγουν από την ερχόμενη Δευτέρα, 19 Απριλίου οι σχολές οδηγών.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά την καθιερωμένη ενημέρωση της Παρασκευής, σε επαναλειτουργία τίθεται με το σύστημα όμως του click away το λιανεμπόριο στην Κοζάνη, επίσης από την ερχόμενη Δευτέρα.

«Κάθε μέτρο και απόφαση έχει στόχο να επανέλθουμε σταδιακά στην κανονικότητα, δίχως προβλήματα. Η κατάσταση μας επιτρέπει την επαναλειτουργία από Δευτέρα του λιανεμπορίου με click away στην Κοζάνη», σημείωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, από Δευτέρα επαναλειτουργούν οι σχολές οδηγών, με υποχρεωτικό διπλό self test για τους εργαζόμενους και τους εξεταζόμενους με τεστ ένα 24ωρο πριν.

Πιο συγκεκριμένα, οι σχολές οδηγών θα λειτουργούν με τους εξής κανόνες:

-Τα θεωρητικά μαθήματα και οι θεωρητικές εξετάσεις θα γίνονται μόνο διαδικτυακά.

-Θα γίνονται υποχρεωτικά self tests ανά εβδομάδα για τους εργαζόμενους.

-Υποχρεωτικά self tests για τους εξεταζόμενους 24 ώρες πριν την πρακτική εξέταση.

-Εκπαιδευτές και εξεταστές θα κάνουν υποχρεωτικά self tests δυο φορές την εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Δευτέρα και κάθε Πέμπτη.

-Τα ραντεβού των εξετάσεων για γίνονται ανά μία ώρα και θα πρέπει να τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό (χρήση μάσκας, ανοιχτά παράθυρα κλπ)».

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε και τις περιοχές που εντάσσονται στο βαθύ κόκκινο, αλλά και εκείνες που βγαίνουν από την υψηλότερη κατηγορία, καθώς μειώθηκε το επιδημιολογικό φορτίο.

Πιο αναλυτικά:

Στο βαθύ κόκκινο μπαίνουν οι Θάσος, δήμος Μαρώνειας Σαπών, Κύθνος, Διδυμότειχο, Πίδνας Κολινδρού, δήμος Καβάλας, δήμος Βόλου, δήμος Συντικής Σερρών, δήμος Βόρειων Τζουμέρκων.

Από το βαθύ κόκκινο βγαίνουν από Δευτέρα οι Μύκονος, Λέρος και οι δήμοι Καρύστου και Κύμης, Σκύρος, δήμος Λοκρών, Αγκίστρι, Κύθηρα, Ύδρα».

Αν σου άρεσε κάνε