Υπόθεση Βαλυράκη: Νέα σοκαριστική μαρτυρία - «Τον χτύπησαν με κοντάρι»

Υπόθεση Βαλυράκη: Νέα σοκαριστική μαρτυρία - «Τον χτύπησαν με κοντάρι»

ΕΛΛΑΔΑ UPD 10:43 Δημιουργία 17/04/21, 10:06
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Μια ακόμα αποκαλυπτική μαρτυρία σχετικά με το μυστηριώδη θάνατο του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Σήφη Βαλυράκη, έφτασε στη δημοσιότητα μέσω της εκπομπής «Φως στο Τούνελ», το βράδυ της Παρασκευής.

Ο μάρτυρας, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, βρισκόταν στο Νησί των Ονείρων όταν είδε ένα επαγγελματικό αλιευτικό να πλησιάζει το φουσκωτό του Σήφη Βαλυράκη.

«Ο Βαλυράκης πήγαινε εκείνη την ώρα για ψάρεμα, ενώ το αλιευτικό ερχότανε. Λογομαχήσανε. Έγινε έντονος διάλογος μεταξύ τους: “Σήκω και φύγε κω**γερε”, του φώναζαν. Τότε απαγορευόταν να ψαρεύουν οι ερασιτέχνες. Έφεραν δύο στροφές γύρω από το σκάφος του με υψηλή ταχύτητα προκαλώντας μεγάλο κυματισμό και ο ένας από τους δύο τον χτύπησε με κοντάρι. Του κατάφερε δύο με τρία δυνατά χτυπήματα. Αμέσως μετά βάλανε μπρος και φύγανε», σημείωσε σοκαρισμένος ο μάρτυρας.

Μιλώντας στην ομάδα του «Τούνελ», που ταξίδεψε στην Εύβοια για να τον συναντήσει, ο μάρτυρας συμπλήρωσε πως βρισκόταν περίπου 150μ. από το σημείο που εκτυλίχθηκε το περιστατικό και όπως είπε, αναγνώρισε τους δράστες.

«Η κίνηση είναι δολοφονική. Είναι δολοφονία. Είχαν χτυπήσει στο παρελθόν κι έναν άλλο ψαρά με ξύλινο τελάρο στο κεφάλι γιατί είχε βάλει παραγάδια», τόνισε, ενώ αποκάλυψε πως οι δράστες είχαν απειλήσει με οικονομική καταστροφή και τον φούρναρη, ο οποίος είναι επίσης μάρτυρας της επίθεσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το σκάφος των δραστών δεν είχε μηχάνημα στίγματος, αλλά από το λιμάνι γνώριζαν τι ώρα μπήκε μέσα και τι ώρα βγήκε.

Ο μάρτυρας είναι διατεθειμένος να καταθέσει στις Αρχές, αλλά όχι στο Λιμενικό της περιοχής.

Το φουσκωτό του Σήφη Βαλυράκη βρέθηκε παρατημένο σε αφύλαχτο οικόπεδο, στο οποίο θα μπορούσε να έχει πρόσβαση οποιοσδήποτε, ενώ θα έπρεπε να φυλάσσεται μέχρι το τέλος των ερευνών, καθώς εντός του σκάφους παραμένουν τα προσωπικά του αντικείμενα, η στολή και τα ψαροντούφεκά του -λόγος για τον οποίο κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά για παράβαση καθήκοντος του Λιμενικού, από τους δικηγόρους της οικογένειας.

O δικηγόρος της οικογένειας Μανώλης Φωτάκης, σχολίασε από το στούντιο της εκπομπής:

«Είναι συγκλονιστική η κατάθεση του μάρτυρα. Η νομική ομάδα μας θα διασφαλίσει την ασφάλειά του. Με τη μαρτυρία του επιβεβαιώθηκαν τα όσα ισχυριζόμαστε από την πρώτη στιγμή, ότι ο θάνατος του Σήφη, δεν ήταν ατύχημα όπως έλεγαν, αλλά δολοφονία.»

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με την εκπομπή ο κουνιάδος του άτυχου πρώην υπουργού, Αθανάσιος Παπαθεοδώρου, τόνισε:

«Είναι σοκαριστική αυτή η μαρτυρία και μπράβο στον άνθρωπο που βρήκε το θάρρος να αποκαλύψει την αλήθεια. Όλο αυτό το διάστημα έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι με απίστευτες καταστάσεις στην Ερέτρια, γιατί οι Αρχές εκεί ήθελαν να υποβαθμίσουν την υπόθεση.»

Να σημειωθεί πως ο Σήφης Βαλυράκης βρέθηκε νεκρός στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας την Κυριακή 24 Ιανουαρίου. Η καθηγήτρια ιατροδικαστικής, Χαρά Σπηλιοπούλου, τεχνική σύμβουλος της οικογένειας, μίλησε για πολλαπλές κακώσεις στο σώμα του. Ανέφερε και ένα αιμάτωμα στο κεφάλι που θα μπορούσε να είχε προκληθεί από κάποιο κουπί, χτύπημα που ταιριάζει με αυτά που ανέφερε ο μάρτυρας.

Αν σου άρεσε κάνε