Στη Διώρυγα της Κορίνθου ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στη Διώρυγα της Κορίνθου ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΕΛΛΑΔΑ UPD 12:37 Δημιουργία 17/04/21, 11:27
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Τον Ισθμό της Κορίνθου επισκέπτεται αυτήν την ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να ενημερωθεί για τα έργα αποκατάστασης, στη διώρυγα.

Αργότερα, ο πρωθυπουργός αναμένεται να ξεναγηθεί στις εγκαταστάσεις βιομηχανικής μονάδας με εξαγωγική δραστηριότητα και θα επισκεφθεί καλλιέργειες που έχουν υποστεί ζημιές από τον παγετό στο Σπαθοβούνι.

«Μετά από πάρα πολλά χρόνια γίνεται μία ουσιαστική παρέμβαση στη διώρυγα, ύψους 9 εκατομμυρίων», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Είναι μία αναγκαία παρέμβαση προκειμένου να εξασφαλιστεί και η ασφάλεια της διέλευσης από τη Διώρυγα. Είναι ένα πολύ εντυπωσιακό έργο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι ένα έργο του 19ου αιώνα, το οποίο εγκαινιάστηκε από τον Χαρίλαο Τρικούπη. Και ήρθε η ώρα τον 21ο αιώνα να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις έτσι ώστε να αναδειχθεί η σημασία της».

Συνομιλώντας με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Διώρυγας Κορίνθου Α.Ε.Βασίλη Ανδρικόπουλο, τον Πρόεδρο του Διοικητικού ΣυμβουλίουΠαντελή Παντελίδη, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο τηςΕλληνικής ΕταιρείαςΣυμμετοχών και ΠεριουσίαςΓρηγόρη Δημητριάδη, τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων και βουλευτή ΚορινθίαςΧρίστο Δήμα, τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας και βουλευτή Κορινθίας Νίκο Ταγαρά, τη βουλευτή ΝΔ Κορινθίας Μαριλένα Σούκουληκαι τον Περιφερειάρχη ΠελοποννήσουΠαναγιώτη Νίκα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι για λόγους ασφαλείας η Διώρυγα θα παραμείνει κλειστή για ένα χρονικό διάστημα, ενώ ζήτησε από τους συναρμόδιους φορείς καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για το ταχύτερο δυνατό άνοιγμά της στη ναυσιπλοΐα.

Ο κ. Δημητριάδης επισήμανε ότι το σχέδιο έχει πρόνοιες για τους εργαζόμενους, «τους οποίους εξασφαλίζουμε». «Αυτό είναι πολύ σημαντικό», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

mitsotakis__3_

mitsotakis__15_

mitsotakis__11_

mitsotakis__6_

Αν σου άρεσε κάνε