Μ. Παγώνη: Έχουμε «πόλεμο» και θα πάμε στα εξοχικά;

Μ. Παγώνη: Έχουμε «πόλεμο» και θα πάμε στα εξοχικά;

ΕΛΛΑΔΑ UPD 09:09 Δημιουργία 20/04/21, 08:45
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Στα κρούσματα υπάρχει μια σταθερότητα, αλλά ο αριθμός των νοσηλευομένων εντός και εκτός ΜΕΘ είναι ακόμη μεγάλος», τόνισε η Πρόεδρος ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

«Εδώ καίγεται ο κόσμος, γίνεται πόλεμος, εμείς θα σκεφτόμαστε αν θα πάμε στα εξοχικά;», σημείωσε η ίδια, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως εξήγησε, οι περισσότεροι από την επιτροπή είναι γιατροί και ξέρουν ακριβώς, τι συμβαίνει στα νοσοκομεία. «Δεν νομίζω ότι θα πάρει το ρίσκο καμία επιτροπή να βγάλει τον κόσμο στην επαρχία. Προχτές, βάλαμε σε ράντζα τους non-Covid ασθενείς», επεσήμανε.

Παράλληλα, σαν λύση για τα κορονο-πάρτι είπε ότι ίσως αν ανοίξει η εστίαση, κάποιοι βγουν και έτσι θα εκτονωθεί η κατάσταση.

Σχολιάζοντας τις εικόνες συνωστισμού των τελευταίων ημερών, δήλωσε πως «η νεολαία δεν έχει καταλάβει ότι οι μεταλλάξεις την αφορούν. Ένας ασυμπτωματικός μπορεί να μεταδώσει σε 50-80 άτομα».

Τέλος, τόνισε ότι υπάρχει ένα 40-45% από αυτούς που έχουν έρθει και νοσηλεύονται, οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη και ένα 25% που δεν έχουν εμβολιαστεί, ενώ ήταν η σειρά τους.

«Αυτοί που νοσηλεύονται αυτή την εποχή είναι νέοι», είπε.

Αν σου άρεσε κάνε