M. Παγώνη: «Ναι» στο άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους με μέτρα

M. Παγώνη: «Ναι» στο άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους με μέτρα

ΕΛΛΑΔΑ UPD 09:43 Δημιουργία 21/04/21, 09:24
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στις πλατείες, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο άνοιγμα της εστίασης η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας και Πειραιά Ματίνα Παγώνη.

«Ήταν αναμενόμενο και το είχα πει μετά τα Χριστούγεννα για το Πάσχα», δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 η κ. Παγώνη.

«Όταν είσαι στην πρώτη γραμμή έχεις και τα στοιχεία. Είναι όπως ο άρρωστος. Πρέπει να του πεις από την αρχή την πραγματικότητα για να ξέρει πώς θα κινηθεί», τόνισε η κ. Παγώνη υπογραμμίζοντας ότι οι νοσοκομειακοί θα έπρεπε να ακούγονται πρώτοι.

Σχετικά με την αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είναι δυνατόν να μην έχουμε αύξηση 171 % όταν έχουμε αυτές τις συγκεντρώσεις είτε στα πάρτι είτε στα λεωφορεία είτε στο μετρό; Φυσικά το περιμένουμε και που να δείτε τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες, εάν συνεχίσουμε κατά αυτόν τον τρόπο, με το συνωστισμό σε πλατείες και τις γειτονιές».

«Γι' αυτό φωνάζω να ανοίξει η εστίαση. Έ
χουμε νέους που διασωληνώνονται και δεν είχαν υποκείμενα νοσήματα γιατί οι μεγάλοι άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί», εξήγησε.

«Ας τους δώσουμε κάποια περιθώρια να αναπνέουν. Να καθίσουν σε ένα μπαρ με αποστάσεις και μέτρα, να αισθανθούν ξέγνοιαστα και να σταματήσει αυτό που γίνεται», ανέφερε για τους νέους.

«Ένας συμπτωματικός στις πλατείες μπορεί να κολλήσει 50 άτομα», εξήγησε, διευκρινίζοντας ότι μιλάμε για καθιστούς, σε εξωτερικούς χώρους και με την τήρηση των μέτρων, μάσκες και αποστάσεις.

Σε ότι αφορά στα σχολεία, σημείωσε πως το άνοιγμα δεν έχει δώσει στοιχεία για αύξηση του ιικού φορτίου, ενώ για τα εμβόλια είπε πως «πρέπει όλοι να κάνουν το εμβόλιο χωρίς καν να το σκεφτούν».

«Έχουμε 22% θρομβώσεις από τον ίδιο τον κορωνοϊό, συγκρίνεται με τα 8 περιστατικά;» πρόσθεσε καταλήγοντας πως την τρίτη δόση δεν θα την αποφύγουμε γιατί δεν έχουμε αρκετά στοιχεία.

Αν σου άρεσε κάνε