Αρ. Πελώνη: Έτσι θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αρ. Πελώνη: Έτσι θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα

ΕΛΛΑΔΑ UPD 14:23 Δημιουργία 22/04/21, 14:07
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στο πλαίσιο λειτουργίας των εκκλησιών την περίοδο του Πάσχα, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Σύμφωνα με την κ. Πελώνη , τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα, για τους ναούς θα συνεχίσει να ισχύει η αναλογία του ενός ατόμου ανά 25 τετραγωνικά, ενώ στους εξωτερικούς χώρους η αναλογία είναι ένα άτομο ανά 10 τετραγωνικά μέτρα.

Υποχρεωτική θα είναι ωστόσο η χρήση διπλής μάσκας για τους πιστούς, ενώ για τους ιερείς, τους νεωκόρους, τους ιεροψάλτες και το λοιπό προσωπικό, που θα βρίσκεται εντός του ναού, θα είναι υποχρεωτική η διενέργεια self test.

Σε ότι αφορά στον Επιτάφιο, θα γίνει μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών, ενώ το προσκύνημα θα γίνει εκτός του ναού.

Αναφορικά τώρα με το ωράριο κυκλοφορίας, όπως είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά από τις 22:00 ενώ από τη Δευτέρα του Πάσχα από τις 23:00.

Την Κυριακή του Πάσχα, θα επιτρέπεται η συγκέντρωση δύο οικογενειών έως 9 άτομα, ενώ εάν πρόκειται για υπαίθριο χώρο 2 ευρύτερες οικογένειες έως 12 άτομα.

Αν σου άρεσε κάνε