Ελεύθερος μετά την απολογία του ο Γιάννος Παπαντωνίου για την υπόθεση με τις φρεγάτες

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο Γιάννος Παπαντωνίου για την υπόθεση με τις φρεγάτες

ΕΛΛΑΔΑ UPD 16:01 Δημιουργία 22/04/21, 15:44
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Χωρίς να του επιβληθεί κανένας όρος αποχώρησε από το γραφείο της ανακρίτριας το μεσημέρι της Πέμπτης, ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του, Σταυρούλα Κουράκου, μετά την απολογία του για την υπόθεση που αφορά στη δωροδοκία των περίπου 2,5 εκατ. ευρώ που φέρεται να έλαβε ο πρώην υπουργός προκειμένου να υπογραφεί το 2003 η σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό των 6 φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.

«Δεν μου επιβλήθηκε κανένας όρος. Είναι ένα ξεκάθαρο δείγμα ότι η ελληνικήΔικαιοσύνηαρχίζει και πια να να λειτουργείανεξάρτηταμε βάση το νόμο και με βάση τη δικογραφία. Αυτό αποτελεί ένα θετικό βήμα το οποίο νομίζω ότι πέρα από δική μου περίπτωση δημιουργεί κάποια αισιοδοξία», σημείωσε ο πρώην υπουργός.

Ωστόσο, μία νέα δικογραφία που κάνει και πάλι λόγο για δωροδοκία και του ξέπλυμα μαύρου χρήματος, με βασικό κατηγορούμενο ξανά τον πρώην υπουργό, έφτασε στα χέρια της ανακρίτριας.

Η υπόθεση αφορά την αγοραπωλησία του σπιτιού του στη Σύρο το 2016, η πώληση του οποίου φέρεται να ήταν τελικά εικονική, προκειμένου να «ξεπλυθεί» μαύρο χρήμα εξοπλιστικών. Ο ίδιος αρνείται την κατηγορία ενώ ο συνήγορος του Μιχάλης Δημητρακόπουλος σημειώνει:

«Πλήττεται το κράτος δικαίου όταν ασκούνται ποινικές διώξεις σε βάρος πολιτών για το αδίκημα της δωροδοκίας όπου ψάχνονται και δεν υπάρχουν οι άνθρωποι οι οποίοι υποτίθεται ότι δωροδόκησαν».

Αν σου άρεσε κάνε