Χ. Γώγος: Ο ΕΜΑ θα μπορούσε να έχει κοινή γραμμή - Σπάνια τα περιστατικά θρομβώσεων

Χ. Γώγος: Ο ΕΜΑ θα μπορούσε να έχει κοινή γραμμή - Σπάνια τα περιστατικά θρομβώσεων

ΕΛΛΑΔΑ UPD 11:44 Δημιουργία 27/04/21, 11:21
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Έκκληση για συμμετοχή στον εμβολιασμό απηύθυνε ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος, στους πολίτες.

Ο καθηγητής, μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Μεγάλης Τρίτης, υπογράμμισε τη μεγάλη σημασία του εμβολιασμού των νεαρότερων πολιτών, καθώς όπως είπε, αφενός πρόκειται για ηλικίες που νοσούν και νοσηλεύονται, αφετέρου όσοι έχουν εμβολιαστεί με εμβόλια κατά του κορωνοϊού, νοσούν ελαφρύτερα και δεν νοσηλεύονται.

Παράλληλα ο κ. Γώγος προέβλεψε πως θα υπάρξει και δεύτερος γύρος εμβολιασμού «απλά δεν ξέρουμε πότε». «Συντάσσομαι πλήρως με τις οδηγίες τη Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών», απάντησε σε ερώτημα για τον εμβολιασμό των εγκύων.

Σχετικά με τις διαφορετικές οδηγίες για το εμβόλιο της ΑstraZeneca στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σημείωσε ότι, «θα μπορούσε ο ΕΜΑ να έχει κοινή γραμμή», υπογραμμίζοντας πως «η αλήθεια είναι ότι τα περιστατικά θρομβώσεων είναι εξαιρετικά σπάνια».

«Στόχος μας είναι να πείσουμε τον κόσμο να εμβολιαστεί μεγάλο ποσοστό, να σπάσουμε τη νοσηρότητα», είπε ο καθηγητής, χαρακτηρίζοντας «μεγάλο εργαλείο το self test, όχι μόνο για την εργασία, αλλά γενικά για τον κόσμο».

Σε ότι αφορά στη δυνατότητα να κάνουν σε διάστημα από 8 εβδομάδες αντί για 12, τη δεύτερη δόση του εμβολίου της AstraZeneca, όσοι πολίτες το επιθυμούν, ο καθηγητής εξήγησε πως «δίνει ώθηση στο ανοσοποιητικό άσχετα από το αν θα γίνει στις 8 ή στις 12 εβδομάδες».

Αν σου άρεσε κάνε