Β.Κικίλιας: Επίσκεψη στο Παίδων «Αγία Σοφία» - Εγκαίνια με 6 υπερσύγχρονες κλίνες ΜΕΘ

Β.Κικίλιας: Επίσκεψη στο Παίδων «Αγία Σοφία» - Εγκαίνια με 6 υπερσύγχρονες κλίνες ΜΕΘ

ΕΛΛΑΔΑ UPD 16:02 Δημιουργία 13/05/21, 15:56
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» επισκέφθηκε νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, για τα εγκαίνια της αναβαθμισμένης Καρδιοχειρουργικής Εντατικής Μονάδας (ΚΕΜ) του Ειδικού Κέντρου Αντιμετώπισης Συγγενών Καρδιοπαθειών Παίδων (Ε.Κ.Α.Σ.ΚΑ.Π.).

Με δωρεά της NESTLE ΕΛΛΑΣ, η ΚΕΜ ενισχύθηκε με έξι κλίνες, έξι νεογνικούς-παιδιατρικούς αναπνευστήρες, τρεις θερμοκοιτίδες, αντλίες χορήγησης φαρμάκων, συστήματα στήριξης αντλιών, κεντρικό σύστημα παρακολούθησης και φορητά οξύμετρα.

Έτσι, αναπτύχθηκαν τρεις νέες κλίνες ΜΕΘ και αναβαθμίστηκαν πλήρως οι άλλες τρεις κλίνες της Μονάδας, με αποτέλεσμα σήμερα να είναι πλήρως λειτουργικές έξι υπερσύγχρονες κλίνες ΜΕΘ Παίδων στο Νοσοκομείο.

paidon

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο του 2020, με ενέργειες του υπουργού Υγείας, ξεκίνησε η πλήρης επαναλειτουργία του Ε.ΚΑ.Σ.ΚΑ.Π., στο οποίο πραγματοποιούνται κάθε εβδομάδα δύο τακτικές καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις σε παιδιά και βρέφη, ενώ τα επείγοντα περιστατικά αντιμετωπίζονται άμεσα όλες τις ημέρες της εβδομάδας.Ο κ. Κικίλιας επισκέφθηκε και το εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου Παίδων, διαπίστωσε την άρτια λειτουργία του και έδωσε συγχαρητήρια στο υγειονομικό προσωπικό που το στελεχώνει, καθώς και στη Διοίκηση του Νοσοκομείου.

Το Κέντρο λειτουργεί με τέσσερις καρδιοχειρουργούς, έξι εντατικολόγους, 23 εξειδικευμένους νοσηλευτές και τρεις αναισθησιολόγους.

Ο κ. Κικίλιας επισκέφθηκε και το εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου Παίδων, διαπίστωσε την άρτια, όπως είπε, λειτουργία του κι έδωσε συγχαρητήρια στο υγειονομικό προσωπικό που το στελεχώνει, καθώς και στη διοίκηση του Νοσοκομείου.

Σε δηλώσεις του, επισήμανε πως οι έξι αυτές κλίνες ΜΕΘ «είναι όλες αναβαθμισμένες και με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, στο μοναδικό δημόσιο Νοσοκομείο που προσφέρει αυτές τις υπηρεσίες στα παιδιά μας.

Θυμίζω ότι επανεκκινήσαμε αυτή τη Μονάδα και ξανανοίξαμε την Παιδικαρδιοχειρουργική. Συνεχίζουμε την προσπάθεια, θα την ενισχύσουμε και θα την καταστήσουμε ανεξάρτητη και αυτόνομη.

Η πανδημία, μια τεράστια κρίση Δημόσιας Υγείας, δοκίμασε όλη την ελληνική κοινωνία, ενώ ανέδειξε και τους ιδιώτες, τις εταιρείες και τους φορείς που θέλησαν να βοηθήσουν και να στηρίξουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Και με αυτό τον τρόπο, εγκαινιάζουμε ουσιαστικά βήμα-βήμα το Ε.Σ.Υ. του 21ου αιώνα. Ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας με σύγχρονο εξοπλισμό, με εξαιρετικό, υψηλού επιπέδου προσωπικό - 10.000 υγειονομικοί προστέθηκαν στο δυναμικό του Ε.Σ.Υ., γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό.

Θα συνεχίσουμε έτσι και θα έχουμε πάντα ως "φάρο" και κέντρο της πολιτικής μας προσπάθειας, τον άνθρωπο. Και ειδικά αυτούς τους συνανθρώπους μας που δεν μπορούν ή δεν έχουν» ανέφερε ο Β. Κικίλιας.

Αν σου άρεσε κάνε