limeniko-swma

Σύλληψη γνωστού διακινητή κοκαΐνης με τη βοήθεια εκπαιδευμένου σκύλου του Λιμενικού

ΕΛΛΑΔΑ Δημιουργία 27/10/17, 11:31

Ο διακινητής καταζητούνταν από το 2016 και συνελήφθη από τις δυνάμεις του Λιμενικού στον Πειραιά.

Στη σύλληψη ενός γνωστού διακινητή κοκαΐνης που χρησιμοποιούσε από εταιρείες κούριερ μέχρι και τα μέσα μαζικής μεταφοράς για να στέλνει σε πελάτες από όλη την Ελλάδα ναρκωτικά, προχώρησαν οι δυνάμεις του Λιμενικού, με τη βοήθεια ενός εκπαιδευμένου σκύλου, όπως αναφέρει το protothema.gr.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο 35χρονος συνελήφθη από τους άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμεναρχείου Πειραιά οι οποίοι με τη βοήθεια του εκπαιδευμένου σκύλου με τον κωδικό Κ94028 και το όνομα “Ζιγκολό” κατάφεραν να εντοπίσουν τα ναρκωτικά και να τον βάλουν στο χέρι. Μάλιστα, ο 35χρονος που ήταν γνωστός στην πιάτσα με το ψευδώνυμο ο “ντήλερ με το λευκό Smart”, αναζητούνταν από το 2016 από την Αστυνομία καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης για αρπαγή ατόμου.

Η σύλληψη του έγινε πριν από μερικές ημέρες στο λιμάνι του Πειραιά και ενώ βρισκόταν σε πλοίο της γραμμής προκειμένου να στείλει σε πελάτισσα του στο νησί της Πάτμου φάκελο που περιείχε ποσότητα κοκαΐνης. Οι λιμενικοί, που είχαν την πληροφορία για τις κινήσεις του, τον έθεσαν σε παρακολούθηση και κατάφεραν να με τη βοήθεια του ειδικού πράκτορα “Ζιγκολο” να μπλοκάρουν την αποστολή του φακέλου στο νησί της Αποκάλυψης.

Από την έρευνα στο λευκό Smart που χρησιμοποιούσε για τις διανομές στον Πειραιά και την Αθήνα βρήκαν και κατέσχεσαν 38 συσκευασίες κοκαίνης και μετρητά. Στο μικροσκόπιο μπήκαν και τα τέσσερα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε για τις συναλλαγές του ενώ και το προσωπικό κινητό τηλέφωνο στο οποίο υπήρχαν δύο κάρτες Sim έχει γίνει φύλλο και φτερό. Οι αξιωματικοί της Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμεναρχείου Πειραιά περιμένουν τα αποτελέσματα των τηλεφωνικών κλήσεων προκειμένου να “ακτινογραφήσουν” την ατζέντα και το πελατολόγιο του 35χρονου και να βάλουν στο χέρι τις χοντρές του άκρες. Χειροπέδες πέρασαν και στην 32χρονη σύζυγο του η οποία φέρεται να συμμετείχε στις big business που είχε στήσει ο άνδρας της. 

Στη... μύτη του “Ζιγκολό” η χρησιμοποιημένη κάλτσα με την κόκα 

Η αντίστροφη μέτρηση για τον “ντήλερ με το λευκό Smart” ξεκίνησε στις αρχές  Οκτωβρίου. Μια πληροφορία που έφθασε στα γραφεία της Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και έδινε με λεπτομέρειες το στίγμα και τις κινήσεις του 35χρονου ήταν αυτή που άνοιξε το δρόμο στις αρχές. Τα “λαγωνικά” της Δίωξης Ναρκωτικών κατάφεραν να τον εντοπίσουν και να τον θέσουν σε παρακολούθηση. Το απόγευμα της 13ης Οκτωβρίου, ήταν αυτό που θα έδινε τέλος στη δράση του ντήλερ κοκαίνης.

Κλιμάκιο των λιμενικών που είχε γίνει η σκιά του και παρακολουθούσαν τις κινήσεις του βλέπουν τον 35χρονο να περνάει τις πύλες του λιμανιού και να σταθμεύει το λευκό Smart στην προβλήτα 1. Στο όχημα παραμένει η σύζυγος του ενώ ο ίδιος με γρήγορες κινήσεις τρέχει και ανεβαίνει σε πλοίο της γραμμής με προορισμό την Πάτμο. Στα χέρια του κρατάει έναν λευκό φάκελο. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη δικογραφία: “Κατελήφθη να μεταφέρει ένα φάκελο μέσα στον οποίο υπήρχε ένα κουτί φαρμάκων “Coaprovel” που περιείχε δύο πλαστικές συσκευασίες με κοκαίνη μεικτού βάρους 10.2 και 0.4 γραμμάρια. Τον φάκελο θα έστελνε με το πλοίο στη νήσο Πάτμο και πάνω σε αυτόν αναγράφονταν “Ε.Γ (σ.σ αναφέρονται τα στοιχεία γυναίκας) ΠΑΤΜΟΣ”.  

Οι λιμενικοί τον κατεβάζουν από το πλοίο και τον οδηγούν στην προβλήτα 1, στο λευκό Smart το οποίο ανήκει στον πατέρα του και τον περίμενε η σύζυγος του. Εκεί πιάνει δουλειά και ο ειδικός πράκτορας “Ζιγκολό”. “Στο όχημα βρέθηκε ένας φάκελος παρόμοιος με τον προηγούμενο πάνω στον οποίο αναγραφόταν “Γ.Ξ (σ.σ αναφέρεται ανδρικό όνομα) ΑΝΔΡΑΒΙΔΑ”, εντός του οποίου βρέθηκαν σε χάρτινο κυτίο τυλιγμένες με σκληρό αλουμινόχαρτο 5 πλαστικές συσκευασίες με κοκαίνη μεικτού βάρους 0.5 γρ,, 0,6 γρ., 0.7γρ., 0.6γρ., 0.6.γρ η κάθε μία αντίστοιχα.

Το σκληρό αλουμινόχαρτο χρησιμοποιείται ώστε να μην φαίνονται οι ουσίες στις οθόνες των μηχανημάτων ακτινών Χ. Μετά από ένδειξη του υπηρεσιακου σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών Κ94028 “ΖΙΓΚΟΛΟ”, βρέθηκε σε ντουλαπάκι της θύρας του συνοδηγού μια μαύρη κάλτσα (χρησιμοποιημένη) μέσα στην οποία υπήρχαν 38 πλαστικές συσκευασίες με κοκαίνη. Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 45 πλαστικές συσκευασίες με κοκαίνη συνολικού μεικτού βάρους 32.1 γραμμαρίων”αναφέρει το διαβιβαστικό. Μάλιστα, ο 35χρονος και η σύζυγος του σύμφωνα με τη δικογραφία:“Κατείχαν ποσότητες κοκαίνης έτοιμες προς πώληση τις οποίες διακινούσαν και εμπορεύονταν μεταφέροντας αυτές με το ανωτέρω όχημα, και δια τούτο κατείχαν χρηματικό ποσό σε πληθώρα χαρτονομισμάτων αξίας 20 και 10 ευρώ. Επίσης έστελναν ναρκωτικές ουσίες με τα μέσα μαζικής μεταφοράς σε διάφορα μέρη της Ελλάδας”.

Αν σου άρεσε κάνε