ΝΕΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

Στα τέλη Φεβρουαρίου θα κλείνουν οι μπάρες σε μετρό και ηλεκτρικό

ΕΛΛΑΔΑ Δημιουργία 23/01/18, 12:36
Δεν έχουν μειωθεί τα έσοδα των αστικών συγκοινωνιών κατά την παρατεταμένη δοκιμαστική λειτουργία, όπως υποστήριξε ο Χρήστος Σπίρτζης.

Στα τέλη του Φεβρουαρίου αναμένεται να κλείνουν οι μπάρες ασφαλείας σε μετρό και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης εφαρμογής των μέτρων για το ηλεκτρονικό εισιτήριο στα ΜΜΜ, όπως δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρηστός Σπίρτζης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπουργού, πέραν της προσαρμογής του κοινού στο νέο σύστημα έπρεπε να ολοκληρωθεί και η διαδικασία για εκείνους που πληρώνουν μισό εισιτήριο, η οποία υπολογίζεται για τις 15 Φεβρουαρίου. Μιλώντας στην ΕΡΤ κ Σπίρτζης είπε ότι δεν έχουν μειωθεί τα έσοδα των αστικών συγκοινωνιών κατά την παρατεταμένη δοκιμαστική λειτουργία, αντιθέτως έχουν πωληθεί πάνω από 400 χιλιάδες προσωποποιημένες κάρτες που εκδίδονται πλέον και μέσω ίντερνετ, ενώ οι παλαιές χάρτινες κάρτες δεν ξεπερνούσαν τις 250 χιλιάδες κάθε μηνά.

Ο υπουργός Υποδομών ξεκαθάρισε και σήμερα ότι δεν υπάρχει θέμα τοποθέτησης διοδίων στη Βαρυμπόμπη και τον Άγιο Στέφανο και ανακοίνωσε ότι εντός του πρώτου τριμήνου του έτους θα γίνει ο διαγωνισμός για το νέο ηλεκτρονικό δορυφορικό σύστημα πληρωμής διοδίων στους αυτοκινητόδρομους. Το νέο σύστημα όπως είπε θα εφαρμοστεί σε κάποιους από τους αυτοκινητόδρομους μέχρι το τέλος του 2018.

Για το έργο της ζεύξης Περάματος -Σαλαμίνας ο κ. Σπίρτζης υπολόγισε ότι θα χρειαστούν περίπου δυο μήνες, ώστε να αποφανθεί το ΣτΕ επί των προσφύγων στο διαγωνισμό ώστε να ανακηρυχθεί ανάδοχος και να ξεκινήσει το Έργο.

Ανακοίνωσε επίσης ότι πολύ σύντομα θα γίνει ένας διαγωνισμός «σκούπα» για το έργο της Παραϊόνιας οδού.

Αν σου άρεσε κάνε