Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία στη 19χρονη-Ισχυρίζονται ότι πάσχει από επιλόχειο κατάθλιψη

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία στη 19χρονη-Ισχυρίζονται ότι πάσχει από επιλόχειο κατάθλιψη

ΕΛΛΑΔΑ UPD 13:07 Δημιουργία 14/05/18, 13:03

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία ασκήθηκε σε βάρος της 19χρονης και της 54χρονης μητέρας της, που κατηγορούνται για τη δολοφονία του βρέφους, το οποίο βρέθηκε σε κάδο απορριμμάτων στην περιοχή της Πετρούπολης τον περασμένο Φεβρουάριο.

Οι δύο κατηγορούμενες οδηγήθηκαν στον ανακριτή, από όπου ζήτησαν κι έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Πέμπτη.

Ο συνήγορός τους θα ζητήσει για την 19χρονη να μετατραπεί η κατηγορία σε παιδοκτονία, ενώ για την 54χρονη μητέρα της η κατηγορία να μετατραπεί σε συνέργεια σε ανθρωποκτονία.

Παράλληλα, ο συνήγορός τους θα ζητήσει να διοριστεί ψυχίατρος πραγματογνώμονας, καθώς υποστηρίζει ότι η 19χρονη πάσχει από επιλόχειο κατάθλιψη και βρίσκεται σε άθλια ψυχολογική κατάσταση.

Σημειώνεται πως το βρέφος εντοπίστηκε πεταμένο σε κάδο απορριμμάτων στην Πετρούπολη από ρακοσυλλέκτη.

Το νεογέννητο αγόρι ήταν τυλιγμένο με σεντόνι και το στόμα του ήταν φραγμένο με χαρτοπετσέτες προκειμένου να μην ακουστεί το κλάμα του.

Χθες, Κυριακή οι αστυνομικές Αρχές συνέλαβαν τη19χρονη, η οποία ομολόγησε την πράξη της, καθώς και την 54χρονη μητέρα της, ως συνεργό στο έγκλημα.

Μητέρα και κόρη δήλωσαν πως επρόκειτο για ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Η 19χρονη υποστήριξε πως αντιλήφθηκε στον 7ο μήνα της κύησης πως ήταν έγκυος και πως δεν είναι σίγουρη, αν πράγματι ο πατέρας του βρέφους είναι ο νεαρός, που είχε γνωρίσει στο Facebook.

Οι γυναίκες ομολόγησαν ότι σκότωσαν το βρέφος και το έριξαν στον κάδο, καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενά τους «επρόκειτο για ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη».

Αν σου άρεσε κάνε