Χωρίς πλοία στις 30 Μαΐου - Συμμετοχή της ΠΝΟ στην απεργία

Χωρίς πλοία στις 30 Μαΐου - Συμμετοχή της ΠΝΟ στην απεργία

ΕΛΛΑΔΑ UPD 12:28 Δημιουργία 15/05/18, 12:20

Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία σε όλη την Ελλάδα την Τετάρτη, 20 Μαΐου, στο πλαίσιο της συμμετοχής της ΠΝΟ στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν ανακοινώσει ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ.

Ειδικότερα, τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια από 00.01 έως 24.00 της 30ης Μαΐου.

Σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας σημειώνονται τα εξής:

«Η διάλυση του ΝΑΤ και η αρπαγή κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας του, η κατεδάφιση του ΚΕΑΝ, η αποψίλωση των οργανικών συνθέσεων των επιβατηγών πλοίων, ο ευτελισμός των συντάξεων, η οξυνόμενη και διογκούμενη συνεχώς ανεργία του κλάδου, η μαύρη ανασφάλιστη εργασία, η συνεχής παραβίαση των όρων εργασίας, η συνεχής υποβάθμιση των κοινωνικών ασφαλιστικών δικαιωμάτων και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των εν ενεργεία και συνταξιούχων ναυτεργατών, οι φημολογούμενες νέες αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές καθώς και οι νέες περικοπές στις κύριες και επικουρικές μας συντάξεις και στις εφάπαξ παροχές, τόσο στους αξιωματικούς όσο και στα κατώτερα πληρώματα και η επιχειρούμενη με κάθε τρόπο και μέσο προσπάθεια εξάρθρωσης και εκμηδενισμού των κεκτημένων του κλάδου μας, δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα.

Η συνεχιζόμενη και διογκούμενη αδιέξοδη και ανάλγητη συμπεριφορά της Κυβέρνησης και των Δανειστών δεν αφήνουν περιθώρια για άλλες επιλογές.

Η ΠΝΟ ενώνει την φωνή της και τις δυνάμεις της με το σύνολο των λοιπών εργαζομένων και συνταξιούχων όλης της Χώρας και βροντοφωνάζει: Φτάνει πια. Κάτω τα χέρια από τους ναυτεργάτες και τα κεκτημένα του κλάδου.

Καλεί την κυβέρνηση να δώσει επιτέλους λύσεις στα προβλήματα και να αφήσει κατά μέρος τις υποσχέσεις και τα ευχολόγια.

Η συμμετοχή όλων μας στην νέα απεργιακή μας κινητοποίηση είναι απαραίτητη όσο ποτέ άλλοτε».

Αν σου άρεσε κάνε