Διαμαρτυρία συνταξιούχων στο ΣτΕ για το νόμο Κατρούγκαλου

Διαμαρτυρία συνταξιούχων στο ΣτΕ για το νόμο Κατρούγκαλου

ΕΛΛΑΔΑ UPD 10:50 Δημιουργία 16/05/18, 10:45

Σε εξέλιξη βρίσκεται παράσταση διαμαρτυρίας των συνταξιούχων έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας, με τους συγκεντρωμένους να διαμαρτύρονται για τις επερχόμενες περικοπές σε κύριες και επικουρικές ζητώντας να μη γίνει καμία μείωση.

Οι συνταξιούχοι διαμαρτύρονται με αφορμή τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες στη συνδιάσκεψη για την συνταγματικότητα διατάξεων του νόμου Κατρούγκαλου (ν.4387/2016) αναμένεται να κηρυχθεί συνταγματικός επαναϋπολογισμός των συντάξεων.

Οι συγκεντρωμένοι τονίζουν πως δεν γίνεται η δικαιοσύνη να αποφασίζει με δύο μέτρα και δύο σταθμά, καθώς πριν δύο μήνες είχαν κριθεί αντισυνταγματικές οι περικοπές των συντάξεων των δικαστικών.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Παρασκευή με οριακή πλειοψηφία η Ολομέλεια του ΣτΕ απέρριψε τις προσφυγές των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων των συνταξιούχων που ζητούσαν να κηρυχθούν αντισυνταγματικά ο επανυπολογισμός και η περικοπή της προσωπικής διαφοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση αφορούσε τεχνικά ζητήματα και όχι την ουσία του νόμου 4387/2016, στην οποία αναμένονται να μπουν οι σύμβουλοι στις διασκέψεις αυτής της εβδομάδας.

Στη σημερινή κινητοποίηση που διοργάνωσε το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων συμμετέχουν μεταξύ άλλων συνταξιουχικές οργανώσεις από το Δημόσιο (ΔΕΗ, ΟΑΣΑ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, Ολυμπιακή).

Χθες χιλιάδες συνταξιούχοι πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στον «αντιασφαλιστικό και φορομπηχτικό νόμο» και τις αντι-συνταξιουχικές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων, συμπεριλαμβανομένης και της σημερινής, που καθιστούν εκατομμύρια συνταξιούχους επαίτες.

Αν σου άρεσε κάνε