Ηχηρή παραίτηση Σακελλαρίου με «μύδρους» κατά κυβέρνησης

Ηχηρή παραίτηση Σακελλαρίου με «μύδρους» κατά κυβέρνησης

ΕΛΛΑΔΑ UPD 17:44 Δημιουργία 16/05/18, 14:03

Σαν «βόμβα» έσκασε το μεσημέρι της Τετάρτης η παραίτηση του Νίκου Σακελλαρίου από τη θέση της προεδρίας του Συμβουλίου Επικρατείας.

Ο ίδιος φανερά συγκινημένος με δηλώσεις του σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο, εξαπολύοντας «πυρά» κατά της κυβέρνησης και τονίζοντας πως οι συνταξιούχοι θα οδηγηθούν στην εξαθλίωση, εν μέσω επιπρόσθετων περικοπών.

Ο κ. Σακελλαρίου εξέφρασε τη διαμαρτυρία του για τις διαρροές ότι η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε, ως αντισυνταγματικό τον νόμο Κατρούγκαλο, με τον οποίο περικόπτονται οι συντάξεις, γνωστοποιώντας ότι απέρχεται της θέσης του, πριν την συμπλήρωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης.

Ο απερχόμενος - πλέον - πρόεδρος του ΣτΕ πέκρινε την πολιτική ηγεσία της χώρας, επειδή όπως εξήγησε, μετακυλίει παγίως στη Δικαιοσύνη την επίλυση των πιο δυσεπίλυτων προβλημάτων της χώρας.

Ζήτησε από τους πολίτες να εξακολουθήσουν να έχουν εμπιστοσύνη στους δικαστές, επισημαίνοντας: «Υπάρχουν δικαστές εις τας Αθήνας».

Αναφερόμενος στο πρόσφατο παρελθόν και στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας των τελευταίων ετών της εποχής των μνημονίων, ο κ. Σακελλαρίου έκανε λόγο για «πλήρη επικυριαρχία του οικονομικού παράγοντος επί του θεσμικού» και προειδοποίησε για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την οικονομική κρίση.

«Οι καταστάσεις αυτές οδήγησαν το δικαστήριο στην έκδοση αποφάσεων σχετικά με την μη περαιτέρω μείωση αποδοχών σε τομείς όπως η εθνική άμυνα, η υγεία, η παιδεία και η ασφάλεια του πολίτη» τόνισε ο Νίκος Σακελλαρίου εξηγώντας το σκεπτικό των μελών του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Αν σου άρεσε κάνε