Πάνω από 1 εκατ. ευρώ από την Κομισιόν προς τη Λέσβο για το σεισμό

Πάνω από 1 εκατ. ευρώ από την Κομισιόν προς τη Λέσβο για το σεισμό

ΕΛΛΑΔΑ UPD 15:06 Δημιουργία 16/05/18, 15:02

Το ποσό των 1,3 εκατ. ευρώ θα λάβει η Ελλάδα από το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ ως μέτρο αποκατάστασης ζημιών που προκλήθηκαν από τους σεισμούς στην Ελλάδα, ενέκρινε η επιτροπή προϋπολογισμών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Παράλληλα, εγκρίθηκαν ενισχύσεις για τις δασικές πυρκαγιές στην Πορτογαλία και την Ισπανία, και τους τυφώνες στη Γαλλία. Η παροχή βοήθειας θα τεθεί σε ψηφοφορία στην ολομέλεια του ΕΚ στις 30 Μαΐου, ενώ έχουν ήδη καταβληθεί προκαταβολές στην Ελλάδα, την Πορτογαλία και τη Γαλλία.

Όπως ανακοινώθηκε η συνολική ενίσχυση από το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ε.Ε. περιλαμβάνει, 1,3 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για την επισκευή κατοικιών, επιχειρήσεων και υποδομών μετά το σεισμό που έπληξε το νησί της Λέσβου τον Ιούνιο του 2017, 50,6 εκατ. ευρώ για την ανασυγκρότηση της περιφέρειας Σέντρο στην Πορτογαλία μετά από τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές τον Ιούνιο και τον Οκτώβριο του 2017, 3,2 εκατ. ευρώ στην Ισπανία για την αποκατάσταση στην περιοχή της Γαλικίας, 49 εκατ. ευρώ στη Γαλλία για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσαν οι τυφώνες Ίρμα και Μαρία στα γαλλικά υπερπόντια διαμερίσματα και κοινότητες του Αγίου Μαρτίνου και της Γουαδελούπης το Σεπτέμβριο του 2017.