Νέες απειλές από τον τουρκικό στρατό

Νέες απειλές από τον τουρκικό στρατό

ΕΛΛΑΔΑ UPD 19:31 Δημιουργία 20/05/18, 11:47

Περίπου ένα μήνα πριν από τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία, οι συνεργάτες του Ταγίπ Ερντογάν επαναφέρουν τη λογική «γκριζαρίσματος» στο Αιγαίο, με τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων να «κόβει» και τον πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ να «ράβει».

Ειδικότερα, ο αρχηγός των των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ,, δήλωσε το πρωί της Κυριακής, αναφερόμενος στο Αιγαίο και την Μεσόγειο: «Εάν υπάρξει ανάγκη για το καθήκον για την πατρίδα και το έθνος θα το εκτελέσουμε χωρίς δισταγμό».

Ο Ακάρ σημείωσε επίσης στον ίδιο τόνο: «Ας μην κάνουν κάποιοι λάθος υπολογισμούς».
Αυτό ήταν το τελευταίο μήνυμα του Αρχηγού των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, ο οποίος προέβη σε δηλώσεις και ανάμεσα στα θέματα της ατζέντας, αναφέρθηκε και στα ελληνοτουρκικά.

Γιλντιρίμ: Η Ελλάδα πηγή της έντασης στο Αιγαίο

Η ελληνική αντίληψη που θεωρεί ολόκληρο το Αιγαίο ελληνική θάλασσα, είναι η θεμελιώδης πηγή της έντασης μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, δήλωσε σε συνέντευξη του στο «Βήμα της Κυριακής» ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.
«Η αποτροπή της έντασης στο Αιγαίο δεν μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τις προσπάθειες της Τουρκίας. Η κάθε πλευρά γνωρίζει τις ευαισθησίες της άλλης. Αναμένουμε υπεύθυνη και ώριμη στάση και από την ελληνική πλευρά, συμπεριλαμβανομένου και του Τύπου, αν μου επιτρέπετε!» τόνισε ο Τούρκος πρωθυπουργός.
Όσον αφορά το θέμα με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Ανδριανούπολη, ο κ. Γιλντιρίμ υποστήριξε πως δεν μπορεί να ζητείται προνομιακή μεταχείριση.
«Η νομική διαδικασία την οποία αντιμετωπίζουν οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί, που εισήλθαν παράνομα στην Τουρκία, είναι η ίδια που αντιμετωπίζουν όλοι όσοι παραβιάζουν τους τουρκικούς νόμους» επισήμανε.
Αν σου άρεσε κάνε