Η ΕΛΑΣ αναζητά τους δράστες της επίθεσης κατά του Μπουτάρη

Η ΕΛΑΣ αναζητά τους δράστες της επίθεσης κατά του Μπουτάρη

ΕΛΛΑΔΑ UPD 12:43 Δημιουργία 20/05/18, 12:34

Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό των ατόμων που επιτέθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, στην εκδήλωση για την επέτειο της δολοφονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛΑΣ, οι αστυνομικοί βρίσκονται κοντά στην ταυτοποίηση ενός από τους δράστες ύστερα και από την αξιοποίηση του οπτικού υλικού που διέρρευσε στο διαδίκτυο, με τους δράστες να ανήκουν στο ακροδεξιό χώρο.

Την ίδια στιγμή οι αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης προχωρούν στη σύνταξη δικογραφίας για το περιστατικό προκειμένου να κινηθούν οι ανάλογες διαδικασίες.

Μπουτάρης: Ήταν μια άθλια επίθεση

«Ήταν μια άθλια επίθεση, όμως είμαι καλά. Έχω άριστες σχέσεις με τους Πόντιους και δεν πιστεύω πως οι επιτιθέμενοι ήταν από τον ποντιακό χώρο. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε τη Δευτέρα, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, λίγες ώρες μετά την επίθεση που δέχτηκε στη διάρκεια των εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Σε νεότερες δηλώσεις του (voria.gr) ο κ. Μπουτάρης περιέγραψε την επίθεση που υπέστη: « Αυτό που έζησα ήταν εφιαλτικό. Ήταν κάμποσοι και με χτυπούσαν παντού, σε όλο μου το σώμα, με μπουνιές, κλωτσιές, όλα. Δεν νομίζω να ήταν Πόντιοι. Άλλωστε με τους Πόντιους έχω πάρα πολύ καλές σχέσεις. Έχω ορισμένες καθαρές καταστάσεις στο μυαλό μου για το πώς ξεκίνησε αυτή η ιστορία, αλλά δεν είμαι σε θέση και δεν θέλω να τις πω τώρα. Όσον αφορά στην πορεία της υγείας του ο κ. Μπουτάρης ανέφερε: Οι εξετάσεις είναι καλές. Καθαρά για προληπτικούς λόγους οι γιατροί ήθελαν να μείνω μέσα το βράδυ».