Δύο προσαγωγές για την επίθεση σε βάρος Μπουτάρη

Δύο προσαγωγές για την επίθεση σε βάρος Μπουτάρη

ΕΛΛΑΔΑ UPD 17:19 Δημιουργία 20/05/18, 17:02

Στην προσαγωγή δύο ατόμων για συμμετοχή στη χθεσινή επίθεση σε βάρος του Γιάννη Μπουτάρη προχώρησε η ΕΛΑΣ, ανακοινώνοντας παράλληλα πως οι έρυνες συνεχίζονται.

Η αστυνομία, μεταξύ άλλων, αξιοποίησε και τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας στο διαδίκτυο.

Σημειώνεται πως ο κ. Μπουτάρης πήρε στις 10.00 το πρωί της Κυριακής εξιτήριο από το Ιπποκράτειο, όπου είχε νοσηλευθεί για προληπτικούς λόγους, προκειμένου να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛΑΣ, οι αστυνομικοί βρίσκονται κοντά στην ταυτοποίηση ενός από τους δράστες ύστερα και από την αξιοποίηση του οπτικού υλικού που διέρρευσε στο διαδίκτυο, με τους δράστες να ανήκουν στο ακροδεξιό χώρο.

Την ίδια στιγμή, οι αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης προχωρούν στη σύνταξη δικογραφίας για το περιστατικό προκειμένου να κινηθούν οι ανάλογες διαδικασίες.

Μπουτάρης: Ήταν μια άθλια επίθεση

«Ήταν μια άθλια επίθεση, όμως είμαι καλά. Έχω άριστες σχέσεις με τους Πόντιους και δεν πιστεύω πως οι επιτιθέμενοι ήταν από τον ποντιακό χώρο. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε τη Δευτέρα, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, λίγες ώρες μετά την επίθεση που δέχτηκε στη διάρκεια των εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Σε νεότερες δηλώσεις του (voria.gr) ο κ. Μπουτάρης περιέγραψε την επίθεση που υπέστη: « Αυτό που έζησα ήταν εφιαλτικό. Ήταν κάμποσοι και με χτυπούσαν παντού, σε όλο μου το σώμα, με μπουνιές, κλωτσιές, όλα. Δεν νομίζω να ήταν Πόντιοι. Άλλωστε με τους Πόντιους έχω πάρα πολύ καλές σχέσεις. Έχω ορισμένες καθαρές καταστάσεις στο μυαλό μου για το πώς ξεκίνησε αυτή η ιστορία, αλλά δεν είμαι σε θέση και δεν θέλω να τις πω τώρα. Όσον αφορά στην πορεία της υγείας του ο κ. Μπουτάρης ανέφερε: Οι εξετάσεις είναι καλές. Καθαρά για προληπτικούς λόγους οι γιατροί ήθελαν να μείνω μέσα το βράδυ».

Αν σου άρεσε κάνε