Spiegel: Ακροδεξιοί τραμπούκοι επιτέθηκαν στον 75χρονο δήμαρχο, γιατί;

Spiegel: Ακροδεξιοί τραμπούκοι επιτέθηκαν στον 75χρονο δήμαρχο, γιατί;

ΕΛΛΑΔΑ UPD 12:46 Δημιουργία 21/05/18, 12:27

«Μία δημόσια επίθεση προκαλεί σοκ στην Ελλάδα», γράφει το Spiegel, σχολιάζοντας το «χτύπημα» κατά του Γιάννη Μπουτάρη, την ώρα που το ζήτημα βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας.

Υπό τον τίτλο «Ακροδεξιοί επιτίθενται σε δήμαρχο» το Spiegel τονίζει χαρακτηριστικά: «Ακροδεξιοί τραμπούκοι επιτέθηκαν στον 75χρονο δήμαρχο της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια επετειακής εκδήλωσης. Οι εικόνες καταδεικνύουν τη βιαιότητα των δραστών».

Και συμπληρώνει: «Από τη στιγμή που εξελέγη για πρώτη φορά πριν από οκτώ χρόνια, ο Μπουτάρης προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα που είχε η Θεσσαλονίκη ως μια υπερσυντηρητική, αντιδραστική πόλη. Στήριξε δημοσίως φιλελεύθερες αξίες και τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων ενώ τάχθηκε υπέρ των ισχυρών δεσμών με την Τουρκία και το Ισραήλ.

Μια πολιτική που συνέβαλε στο να επουλωθούν παλιές πληγές, να βελτιωθεί το ίματζ της πόλης, να ενισχυθεί ο τουρισμός αλλά και στο να βελτιωθούν οι σχέσεις με τις προαναφερθείσες χώρες […]. Ωστόσο με την πολιτική αυτή ο Μπουτάρης εξόργισε και αντισημίτες ακροδεξιούς- και αυτοί αποτελούν εδώ και καιρό κομμάτι της πόλης».

Αν σου άρεσε κάνε