Προκλητική «ρητορική» και «σόου» Ιντζέ στην Κομοτηνή

Προκλητική «ρητορική» και «σόου» Ιντζέ στην Κομοτηνή

ΕΛΛΑΔΑ UPD 16:39 Δημιουργία 31/05/18, 15:50

Ενώ ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τη μεγάλη αναμέτρηση της 24ης Ιουνίου κι η τουρκική λίρα κάνει τρελή «κούρσα», ανεβοκατεβαίνοντας από υψηλά σε χαμηλά και αντιστρόφως, ο Μουχαρέμ Ινζτέ, ο αντίπαλος του Ταγίπ Ερντογάν, πραγματοποιεί το δικό του «σόου» στην Κομοτηνή, τη στιγμή που η τύχη των δύο Ελλήνων αξιωματικών μας, που κρατούνται από την 1η Μαϊου σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Ανδριανούπολη, βρίσκεται στον... αέρα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «νίπτει τας χείρας» της, δεν ξέρει πότε αυτό το διπλωματικό σήριαλ θα λάβει τέλος, ενώ ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία παραπέμπει την Ελλάδα στην τουρκική Δικαιοσύνη για την υπόθεση, θέτοντας μάλιστα ανοιχτά και ξεκάθαρα ζήτημα ανταλλαγής των «2» με τους «8».

Περιοδεύοντας, ο Ιντζέ δήλωσε σχετικά με το ζήτημα των στρατιωτικών σε δημοσιογράφους στην Κομοτηνή: «Υπάρχει δικαιοσύνη στην Τουρκία και εγώ αγωνίζομαι να γίνει η Τουρκία κράτος δίκαιου». «Δεν πιστεύω ότι είναι (φυλακισμένοι) λόγω παρέμβασης Ερντογάν. Κάποιους στρατιωτικούς που ζητάει η Τουρκία από την Ελλάδα να τους δώσει, δεν τους δίνει, κάποιους στρατιωτικούς που ζητάει η Ελλάδα, δεν τους δίνει η Τουρκία. Είναι θέμα των διμερών σχέσεων», είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Απαντώντας δε σε ερώτηση για την ένταση στην Αιγαίο, ο ίδιος υποστήριξε ότι «για να κουμπώσει το πουκάμισο πρέπει να καθίσουν και οι δυο πλευρές στο τραπέζι».

Σύμφωνα με το xronos.gr, ο Ιντζέ στη διάρκεια του ελέγχου στο Τελωνείο συνάντησε Τούρκους οπαδούς, που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στα σύνορα και φωτογραφήθηκε μαζί τους.

Ο ίδιος έφτασε λίγο το μεσημέρι της Πέμπτης στην Κομοτηνή. Μετά την επίσκεψη του στο προξενείο, κατευθύνθηκε στο κέντρο της πόλης στο χώρο, όπου στεγάζεται η αυτοαποκαλούμενη «Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής». Εκεί έγινε δεκτός με χειροκροτήματα και ανθοδέσμες από περίπου 100 άτομα, στους οποίους απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό.

Δέχθηκε τρεις ερωτήσεις στα ελληνικά από δημοσιογράφους, ενώ στη συνέχεια ο ίδιος ζήτησε να δεχθεί ισάριθμες κι από Τούρκους συναδέλφους. Ωστόσο, δεν υπήρξε καμία ερώτηση, με τον Ιντζέ να αποφαίνεται δηκτικά «οι Τούρκοι δεν έχουν απορίες».

Σημειώνεται ότι δύο Τούρκοι υπήκοοι προσήχθησαν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα για προσπάθεια ανάρτησης πανό κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Κομοτηνή του υποψήφιου προέδρου της Τουρκίας Μουχαρέμ Ιντζέ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για άτομα που ακολουθούσαν τον υποψήφιο στην περιοδεία του στη Θράκη, και επιχείρησαν να αναρτήσουν το πανό κατά της διάρκεια της ομιλίας του στην «τουρκική νεολαία Κομοτηνής». Η προσπάθειά τους έγινε αντιληπτή και προσήχθησαν στην αστυνομία. Στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Προκλητική «ρητορική» και «σόου» Ιντζέ στην Κομοτηνή
Προκλητική «ρητορική» και «σόου» Ιντζέ στην Κομοτηνή
Προκλητική «ρητορική» και «σόου» Ιντζέ στην Κομοτηνή
Αν σου άρεσε κάνε