Μεγάλη η πρόοδος της Ελλάδας στο μεταναστευτικό, λέει η Frontex

Μεγάλη η πρόοδος της Ελλάδας στο μεταναστευτικό, λέει η Frontex

ΕΛΛΑΔΑ UPD 15:31 Δημιουργία 02/06/18, 15:26

Τη μεγάλη πρόοδο που έχει καταγράψει η Ελλάδα στο μεταναστευτικό ζήτημα, εξαίρει ο επικεφαλής της Frontex, Φαμπρίς Λετζερί, ο οποίος ωστόσο, αναγνωρίζει τις προκλήσεις που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει η χώρα.

«Ο αριθμός των μεταναστών είναι τεράστιος, αλλά η Frontex θέλει να στηρίξει την Ελλάδα» τονίζει μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Κατά τον ίδιο, αυτήν τη στιγμή προμηθεύουμε οχήματα περιπολίας για τα χερσαία σύνορα, αγοράζουμε ή ενοικιάζουμε πλοία - αεροπλάνα και ως εκ τούτου, «με αυτές τις νέες ευκαιρίες, θα είμαστε σε θέση να υποστηρίξουμε πιο αποτελεσματικά τις χώρες και τις περιοχές στις οποίες δραστηριοποιούμαστε»

Όσον αφορά την κατάσταση στον Έβρο, ο Λετζερί παραδέχεται πως πλέον έχει διαμορφωθεί μια νέα κατάσταση στην περιοχή, καθώς «πολλοί μετανάστες περιμένουν την ευκαιρία ώστε να φτάσουν στην Ελλάδα, περιπλανώμενοι κοντά στην τουρκική πόλη της Οδρίν».

«Έχουμε ήδη μια μικρή ομάδα αξιωματούχων στην περιοχή και παρότι τον Μάιο ο αριθμός των προσφύγων μειώθηκε, θα δούμε με τις ελληνικές αρχές αν είναι λογικό να στείλουμε περισσότερα μέλη του προσωπικού της Frontex» σπεύδει να προσθέσει.

Ο ίδιος, τέλος, κάνει αναφορά και στη νέα διαδρομή μέσω της βόρειας Ελλάδας, της Αλβανίας και των υπόλοιπων χωρών των δυτικών Βαλκανίων. «Πρέπει τώρα να μάθουμε από πού προέρχονται και πώς φτάνουν σε αυτές τις χώρες» σχολιάζει.

Αν σου άρεσε κάνε