Αφέθηκαν ελεύθεροι και οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί

Αφέθηκαν ελεύθεροι και οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί

ΕΛΛΑΔΑ UPD 21:22 Δημιουργία 04/06/18, 19:00

Ελεύθεροι αφήνονται από σήμερα, Δευτέρα, οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί που είχαν καταφύγει στην Ελλάδα μετά από το αποτυχημένο πραξικόπημα της Τουρκίας το καλοκαίρι του 2016 καθώς παρήλθε το 18μηνο, που αποτελεί το ανώτατο όριο προφυλάκισης.

Ωστόσο, όλοι θα παραμείνουν σε οίκημα στην Αττική υπό καθεστώς αυστηρότατης φύλαξης, από το φόβο να επιχειρηθεί απαγωγή τους με στόχο να βρεθούν πίσω στην Τουρκία.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα κρίθηκε οριστικά και αμετάκλητα η χορήγηση ασύλου στον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου με το οποίο οι οκτώ είχαν έρθει στην Ελλάδα, λίγες μέρες μετά το απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Η απόφαση αυτή συμπαρασύρει και τους υπόλοιπους, καθώς κρίθηκε με το θεσμό της πιλοτικής δίκης. Συνεπώς, όταν η απόφαση καθαρογραφεί και δημοσιευθεί επισήμως θα του χορηγηθούν ταξιδιωτικά έγγραφα- κατ' αρχήν στον συγκυβερνήτη- και θα μπορεί να ταξιδεύσει οπουδήποτε θελήσει στην Ευρώπη. Ακολούθως, το ίδιο θα γίνει και με τους υπόλοιπους.

Σχολιάζοντας τη σημερινή εξέλιξη, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπεκίρ Μποζντάγ,δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του. «Η Ελλάδα προστατεύει και υποστηρίζει πραξικοπηματίες, τρομοκράτες, γκιουλενιστές. Θεωρήσαμε ότι ο λόγος του Αλέξη Τσίπρα είναι λόγος ανδρός. Υπάρχει πολιτική κατεύθυνση στην απόφαση αυτή», τόνισε ο Μποζντάγ.

«Είναι δικό μας καθήκον και θα τους βρούμε, όπου και να πάνε, θα τους πακετάρουμε, θα τους επιστρέψουμε στην Τουρκία και θα τους παραδώσουμε στην τουρκική δικαιοσύνη» συμπλήρωσε.

Αν σου άρεσε κάνε