Έρχεται νέο σταθμός του Μετρό, στη Γεωπονική

Έρχεται νέο σταθμός του Μετρό, στη Γεωπονική

ΕΛΛΑΔΑ UPD 19:25 Δημιουργία 05/06/18, 19:20

Άμεσα προχωρά το σχέδιο για τη δημιουργία ενός νέου σταθμού του Μετρό στη Γεωπονική Σχολή, όπως ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο επικεφαλής της Αττικό Μετρό Α.Ε. Γιάννης Μυλόπουλος.

Βάσει των σχεδίων, ο σταθμός θα κατασκευαστεί μπροστά από τη Σχολή επί της Ιεράς Οδού.

Την Τετάρτη ο κ. Μυλόπουλος και ο πρύτανης της σχολής Γιώργος Παπαδούλης θα υπογράψουν σχετικό μνημόνιο συνεργασίας.

Όπως δήλωσε ο κ. Μυλόπουλος, θα ξεκινήσουν οι μελέτες και θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια να βρεθεί χρηματοδότηση για να κατασκευαστεί ο σταθμός το ταχύτερο δυνατόν.

Εξήγησε επίσης ότι το 1996 που σχεδιάστηκε το δίκτυο του Μετρό, η τότε Πρυτανική Αρχή αντιδρούσε στην κατασκευή του σταθμού στη Γεωπονική.

Στο μεταξύ, μέχρι τον Ιούνιο του 2019 θα έχουν δοθεί στην κυκλοφορία οι τρεις πρώτοι σταθμοί της επέκτασης της γραμμής 3 προς Πειραιά. Πρόκειται για τους σταθμούς της Αγίας Βαρβάρας, του Κορυδαλλού και της Νίκαιας.

Εξάλλου, τους πρώτους μήνες του 2020 εκτιμάται ότι θα λειτουργήσουν και υπόλοιποι τρεις σταθμοί μέχρι το δημοτικό θέατρο Πειραιά.

Σε ό,τι αφορά την γραμμή 4 από το Γαλάτσι μέχρι το Πανεπιστήμιο, το Κολωνάκι και το Γουδή, που θα φτάσει αργότερα στο Μαρούσι, ο κ. Μυλόπουλος είπε ότι έχει ήδη ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του διαγωνισμού και σε λίγες μέρες αρχίζει η δεύτερη φάση, η οποία θα ολοκληρωθεί περί αρχές του 2019 ώστε να ξεκινήσουν τα έργα.

Αν σου άρεσε κάνε