Πανελλαδικές: Αυλαία σήμερα με τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ

Πανελλαδικές: Αυλαία σήμερα με τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ

ΕΛΛΑΔΑ UPD 09:40 Δημιουργία 07/06/18, 08:26

Στα... βάσανα των Πανελλαδικών εξετάσεων μπαίνουν από σήμερα χιλιάδες υποψήφιοι των ΕΠΑΛ, με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, το οποίο συνηθίζεται να εξετάζεται πρώτο.

Από αύριο, Παρασκευή, την σκυτάλη παίρνουν οι υποψήφιοι των ΓΕΛ, οι οποίοι επίσης θα εξεταστούν στη Νεοελληνική Γλώσσα.

Να σημειωθεί ότι φέτος, συνολικά, θα είναι 104.040 οι υποψήφιοι που θα διεκδικήσουν τις 74.692 θέσεις στα ΑΕΙ.

Τις τελευταίες ημέρες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας (π.χ. Κομοτηνή, Φωκίδα, Εβρο, Γρεβενά, Χανιά) τελέστηκαν θείες λειτουργίες για τους υποψηφίους. Ιεράρχες τους έδωσαν ευχές και συμβουλές για το πώς να χειριστούν το άγχος των εξετάσεων. Στο τέλος ευλόγησαν τα παιδιά, ενώ τους μοίρασαν μικροδώρα. Μεταξύ αυτών, στιλό με ή χωρίς εικονίτσες που θα μπορούν να έχουν οι υποψήφιοι την ώρα της εξέτασης, μάλλον για να έχουν θεία φώτιση προς απάντηση των θεμάτων. Μάλιστα, κάποιες λειτουργίες βιντεοσκοπήθηκαν.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου ευχήθηκε στα παιδιά «να επιτύχετε σε όσα θα ξεδιπλωθούν στις ζωές σας όταν ο κύκλος αυτής της δοκιμασίας κλείσει. Δηλαδή, στον προσωπικό αγώνα που θα δώσετε μέσα από τις σπουδές και μέσα από τους πολύμορφους τρόπους κατάκτησης της γνώσης και της εργασίας, όποια κι αν είναι η έκβαση αυτής της δοκιμασίας».

Το μήνυμα του πρωθυπουργού
«Η επένδυση στην Παιδεία είναι επένδυση στο μέλλον του τόπου» αναφέρει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος με ανάρτηση του στο twitter εύχεται «καλή επιτυχία» στους μαθητές και τις μαθήτριες που αρχίζουν σήμερα τις πανελλαδικές εξετάσεις.

«Καλή επιτυχία σε μαθητές και μαθήτριες που από σήμερα μπήκαν στη διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Με τη συμπαράσταση γονιών και καθηγητών εύχομαι να αντιμετωπίσετε τη δοκιμασία αυτή με ψυχραιμία και την πεποίθηση ότι ο αγώνας για γνώση δεν σταματάει ποτέ.

Αντίθετα παίρνει πολλές διαφορετικές μορφές στη διάρκεια της ζωής μας κι είναι ένας από τους ωραιότερους. Δικό μας χρέος, να συνεχίσουμε να υπηρετούμε την αναβάθμιση της δημόσιας Παιδείας & του ρόλου της στην κοινωνία. Η επένδυση στην Παιδεία, είναι επένδυση στο μέλλον του τόπου» έγραψε ο πρωθυπουργός.

Αν σου άρεσε κάνε