Κυκλοφοριακό «κομφούζιο» φέρνουν οι συγκεντρώσεις και το «χειρόφρενο» στα ΜΜΜ

Κυκλοφοριακό «κομφούζιο» φέρνουν οι συγκεντρώσεις και το «χειρόφρενο» στα ΜΜΜ

ΕΛΛΑΔΑ UPD 08:50 Δημιουργία 14/06/18, 08:16

Μεγάλη ταλαιπωρία πρόκειται να ζήσει σήμερα το επιβατικό κοινό της Αθήνας, λόγω των στάσεων εργασίας στα Μέσα Μεταφοράς, της 24ωρης απεργίας των ταξί αλλά και τριών συγκεντρώσεων στο κέντρο για το πολυνομοσχέδιο.

Ειδικότερα, το μετρό θα πραγματοποιεί δρομολόγια μόνο από τις 9 π.μ. έως τις 9 μ.μ. Σύμφωνα με το ΣΕΛΜΑ, οι εργαζόμενοι μετέχουν «στις κινητοποιήσεις εναντίων στην ψήφιση των νέων μέτρων».

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα προκειμένου να γίνει γενική συνέλευση των εργαζομένων του κλάδου με θέμα την αποτροπή του επικείμενου κλεισίματος του αμαξοστασίου στο Ελληνικό. Τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 11 π.μ. και η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται ότι θα γίνει μέχρι τις 6.

Τα τρόλει θα παραμείνουν ακινητοποιημένα για τέσσερις ώρες από τις 12 το μεσημέρι. Τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 11 π.μ., ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται έως τις 5 το απόγευμα.

Επίσης, 24ωρη απεργία για σήμερα έχει προκηρύξει το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ). Σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι οι θεσμοί επιθυμούν «να βγάλουν εισιτήριο επιστροφής στην Uber». Σύμφωνα με το ΣΑΤΑ, οι θεσμοί και ιδιαίτερα οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ ζήτησαν «την κατάργηση της υποχρέωσης της ελάχιστης διάρκειας σύμβασης τριών ωρών που έχουν οι εταιρείες ενοικιαζομένων αυτοκινήτων με οδηγό». Σύμφωνα με τον πρόεδρό του Συνδικάτου Θύμιο Λυμπερόπουλο τα ταξί θα βρίσκονται σήμερα στους δρόμους και θα είναι συνεχώς εν κινήσει χωρίς να παραλαμβάνουν επιβάτες.

Σε ό,τι αφορά στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, στις 13:00 θα πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις κατά του Πολυνομοσχεδίου -η ψηφοφορία για το οποίο αναμένεται να διεξαχθεί στις 3 μετά το μεσημέρι- η ΑΔΕΔΥ (στην Κλαυθμώνος), το ΠΑΜΕ (στην Ομόνοια) και τα πρωτοβάθμια σωματεία (στο Πολυτεχνείο).

Να σημειωθεί ότι ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας, είναι δύσκολη με τα οχήματα να κινούνται σε πολύ χαμηλές ταχύτητες.

Αν σου άρεσε κάνε