Νέο συλλαλητήριο σήμερα στο Σύνταγμα για τη Μακεδονία

Νέο συλλαλητήριο σήμερα στο Σύνταγμα για τη Μακεδονία

ΕΛΛΑΔΑ UPD 10:49 Δημιουργία 16/06/18, 10:40

Κορυφώνονται σήμερα και αύριο με συγκεντρώσεις – συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας και στο Πισοδέρι Φλώρινας, οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας της «Επιτροπής για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας», κατά της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ.

Ειδικότερα, στις 16:00 σήμερα το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος, την ώρα που στη Βουλή θα διεξάγεται η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής που κατέθεσε η ΝΔ κατά της κυβέρνησης, χιλιάδες διαδηλωτών αναμένεται να εκφράσουν την έντονη αντίθεσή τους στην αυριανή υπογραφή της συμφωνίας με τα Σκόπια για το ονοματολογικό, στις Πρέσπες και την εκχώρηση της λέξης «Μακεδονία».

Οι διοργανωτές έκαναν γνωστό πως από το πρωί του Σαββάτου, θα ξεκινήσει η συγκέντρωση του κόσμου μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, η οποία θα κορυφωθεί νωρίς το απόγευμα. Κεντρικό σύνθημα της διαδήλωσης είναι: «Αν όχι τώρα πότε; Αν όχι εμείς ποιοι;».

Αύριο, Κυριακή, ημέρα υπογραφής της ελληνοσκοπιανής συμφωνίας στον Λαιμό Πρεσπών στο νομό Φλώρινας, οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κορυφώνονται με συγκέντρωση - συλλαλητήριο στις 11:00 π.μ. στο χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας – Πισοδερίου.

Ήδη υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση της «Επιτροπής για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας» στην Βόρεια Ελλάδα, ώστε να υπάρξει μαζική παρουσία στις Πρέσπες, την ίδια ώρα που θα υπογράφεται η συμφωνία. «Εμείς θα είμαστε εκεί, στα ποτισμένα από το αίμα των ηρώων χώματα της Μακεδονίκης γης, για να φωνάξουμε πως η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική» αναφέρει ανακοίνωση των διοργανωτών.

Λεωφορεία για το Πισοδέρι, ναυλώνονται ήδη από την Θεσσαλονίκη (πληροφορίες στο τηλ. 2310244400) και άλλες περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Αν σου άρεσε κάνε