Υπομονή έως τη... Δευτέρα (;) με το φαινόμενο «σκουπιδούπολη»

Υπομονή έως τη... Δευτέρα (;) με το φαινόμενο «σκουπιδούπολη»

ΕΛΛΑΔΑ UPD 14:56 Δημιουργία 19/06/18, 13:05

TAGS

Την Τρίτη συμπληρώνεται η ένατη ημέρα που παραμένει κλειστός ο ΧΥΤΑ Φυλής, οπότε «βουνό» σχηματίζουν τα σκουπίδια στην Αττική, με τους κάδους απορριμάτων να ξεχειλίζουν και την ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική εν μέσω θέρους.

Ωστόσο, οι κάτοικοι θα πρέπει να κάνουν υπομονή έως την επόμενη Δευτέρα.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος των εργαζομένων στον Ενιαίο Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) είπε ότι ο ΧΥΤΑ «ενδεχομένως να είναι σε λειτουργία τη Δευτέρα».

Υπολογίζεται ότι στη Φυλή μεταφέρονται περί τους 2.500 με 3.000 τόνους απορριμμάτων από 5.000 τόνους, που είναι τα συνολικά απορρίμματα, τα οποία παράγει καθημερινά η Αττική.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας της Αθήνας, Γιώργο Μπρούλια, ο δήμος αδειάζει κάθε μέρα περίπου 20 απορριμματοφόρα στο εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων στην Φυλή, ενώ οι καθημερινές ανάγκες του δήμου κυμαίνονται από 120 με 150 απορριμματοφόρα ημερησίας, προκειμένου να αποθέσουν τους 800 τόνους σκουπιδιών που παράγει η Αθήνα. Στους υπόλοιπους δήμους, ο ΧΥΤΑ αφήνει να αδειάσουν μέχρι δύο απορριμματοφόρα για κάθε ένα δήμο.

Από την πλευρά του, ο Κώστας Σκρέκας κάνει λόγο για «περιβαλλοντικό έγκλημα». Με αφορμή και την κατάθεση κοινοβουλευτικής ερώτησης, που συνυπογράφουν 34 βουλευτές της ΝΔ, ο τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος του κόμματος επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι «οι εγκληματικές επιλογές της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα οδηγούν σε ένα τεράστιο περιβαλλοντικό έγκλημα μετατρέποντας το Λεκανοπέδιο Αττικής σε απέραντο σκουπιδότοπο».

«Η ακύρωση του σχεδίου ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων της προηγούμενης κυβέρνησης, θέτει σε τεράστιο κίνδυνο τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια εκατομμυρίων κατοίκων», τονίζει ο βουλευτής της ΝΔ.


Αν σου άρεσε κάνε