«Κούφια τα κάγκελα του αστυνομικού τμήματος που έκοψαν οι κακοποιοί»

«Κούφια τα κάγκελα του αστυνομικού τμήματος που έκοψαν οι κακοποιοί»

ΕΛΛΑΔΑ UPD 11:13 Δημιουργία 20/06/18, 11:04

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αργυρούπολης, από όπου απέδρασαν χθες οι τρεις Αλβανοί κακοποιοί που είχαν συλληφθεί στις 13 Ιουνίου για σωρεία κλοπών και διαρρήξεων, περιέγραψε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γ. Καλλιακμάνης.

Όπως είπε ο ίδιος μιλώντας στον ANT1, στο ίδιο κτίριο όπου στεγάζεται το Αστυνομικό Τμήμα μένει και ο ιδιοκτήτης του, ο οποίος διατηρεί και το κατάστημα στο ισόγειο.

Μάλιστα, όπως είπε, επειδή το σπίτι του βρίσκεται στον ίδιο όροφο με το ΑΤ, ο πολίτης έχει κλειδώσει το ασανσέρ και το χρησιμοποιεί μόνο ο ίδιος.

Για αυτό, όσοι πολίτες έχουν κινητικά προβλήματα και δεν μπορούν να ανέβουν από τη σκάλα, εξυπηρετούνται σε γραφείο που έχει στηθεί έξω από το Τμήμα και δίπλα στον σκοπό.

Μιλώντας για τον τρόπο με τον οποίο κατάφεραν να αποδράσουν οι κακοποιοί, είπε ότι «τα κάγκελα που κόπηκαν είναι κούφια, που σημαίνει ότι με ένα διαρρηκτικό εργαλείο μπορούν να κοπούν μέσα σε λίγα λεπτά».

Σε ό,τι αφορά την κάμερα ασφαλείας του ΑΤ, υπάρχει μία, η οποία «κοιτάζει» την είσοδο του κτιρίου καθώς «δεν υπάρχει πάντα σκοπός».

Ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι «την ώρα της απόδρασης υπήρχαν στο Αστυνομικό Τμήμα ένας σκοπός και ένας αξιωματικός Υπηρεσίας, με πέντε κρατούμενους».

Αν σου άρεσε κάνε