Νέα επίθεση στην ελληνική Δικαιοσύνη από την Τουρκία, με αφορμή τον Κουφοντίνα

Νέα επίθεση στην ελληνική Δικαιοσύνη από την Τουρκία, με αφορμή τον Κουφοντίνα

ΕΛΛΑΔΑ UPD 19:02 Δημιουργία 20/06/18, 18:52

Τον έντονο εκνευρισμό της Τουρκίας για την τρίτη κατά σειρά χορήγησης 48ωρης άδειας στον αρχιεκτελεστή της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα, που εξήλθε σήμερα το πρωί από τις φυλακές Κορυδαλλού, μεταφέρει η Άγκυρα μέσω ανακοίνωσης του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας.

Σε κείμενο που υπογράφει ο ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι, καταδικάζεται «εντόνως η νέα άδεια που δόθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Το γεγονός αυτό ενίσχυσε τις αμφιβολίες μας σχετικά με τη λειτουργία του δικαστικού συστήματος στην Ελλάδα».

Παράλληλα, ο κ. Ακσόι αναφέρει τις δολοφονίες των Τούρκων διπλωματών που διέπραξε η «17Ν».

«Αυτό το άτομο έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του Τσετίν Γκιοργκιού, διπλωματικού υπαλλήλου της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα το 1991, για την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντενίζ Μπουλούκμπασι, συμβούλου της τουρκικής πρεσβείας το 1991, καθώς και για συμμετοχή στη δολοφονία του Χαλούκ Σιπαχίογλου, συμβούλου της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα το 1994», υπογραμμίζει.

«Η ανοχή που δείχνουν σε έναν τρομοκράτη που έχει βάψει τα χέρια του με αίμα, είναι ασέβεια στους πεσόντες διπλωμάτες μας όπως και στις οικογένειες τους. Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό το να επωφεληθεί ένας άναδρος τρομοκράτης ο οποίος έχει δολοφονήσει τους διπλωμάτες μας που έχουν υπηρετήσει με τιμή στις αντιπροσωπείες μας στο εξωτερικό», σημειώνει ο Ακσόι, καλώντας τις ελληνικές αρχές «να μην κάνουν βήματα που θα δημιουργήσουν αδυναμία στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους για την τιμωρία των τρομοκρατών».

Αν σου άρεσε κάνε