ΠΟΕΔΗΝ: Ένταση έξω από το υπουργείο Οικονομικών

ΠΟΕΔΗΝ: Ένταση έξω από το υπουργείο Οικονομικών

ΕΛΛΑΔΑ UPD 09:17 Δημιουργία 06/07/18, 09:16

Ένταση επικρατεί έξω από το υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα όπου από νωρίς το πρωί έχουν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι και συνδικαλιστικά στελέχη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ζητώντας να συναντηθούν με τον υπουργό Οικονομικών, όμως ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ τους απωθούν.

Συγκεκριμένα έχουν ζητήσει αντιπροσωπεία τους από 10 άτομα να ανέβουν στο γραφείο του κ. Τσακαλώτου, ώστε να του θέσουν τα προβλήματα του κλάδου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, «την Παρασκευή 29 Ιουνίου ο υπουργός Οικονομικών ακύρωσε προγραμματισμένη συνάντηση με αντιπροσώπους της ΑΔΕΔΥ, της ΠΟΕΔΗΝ και άλλων Ομοσπονδιών του Δημοσίου. Στη συνάντηση θα θέταμε μείζονα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας, Πρόνοιας και ΕΚΑΒ. Η συνάντηση ακυρώθηκε παρότι ο κος Τσακαλώτος ήταν στο υπουργείο».

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι οι συγκεντρώσεις «στο κτίριο των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων» θα πυκνώσουν και ο υπουργός Οικονομικών «θέλει δεν θέλει θα μας ακούσει για τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα (Δημόσιες Δαπάνες Υγείας, προσλήψεις, περικοπή του Ανθυγιεινού Επιδόματος, ένταξη στα ΒΑΕ, μονιμοποίηση συμβασιούχων κ.α.)».

Αν σου άρεσε κάνε