Στάση εργασίας σήμερα σε μετρό και τρένα

Στάση εργασίας σήμερα σε μετρό και τρένα

ΕΛΛΑΔΑ UPD 09:04 Δημιουργία 12/07/18, 08:52

Στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 17.00 πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο μετρό, προκειμένου να συμμετάσχουν σε έκτακτη γενική συνέλευση.

Η στάση εργασίας προκηρύχθηκε από το σωματείο ηλεκτροδηγών της Αττικό Μετρό, ώστε κατά τη γενική συνέλευση να συζητήσουν προβλήματα του κλάδου και το ενδεχόμενο πραγματοποίησης 24ωρης απεργίας.

Στην ανακοίνωσή του το σωματείο αναφέρει ότι «η στάση εργασίας πραγματοποιείται εξαιτίας του νέου συνδικαλιστικού νόμου, ο οποίος απαιτεί αυξημένη συμμετοχή (50+1 των μελών), καθώς και της άρνησης της διοίκησης της εταιρείας να διευκολύνει τα μέλη του σωματείου διαθέτοντας υπηρεσιακό συρμό».

Στάσεις και στα τρένα
Στο μεταξύ, προβλήματα και ακυρώσεις στα δρομολόγια προαστιακού και τρένων σημειώνονται από χθες λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στον σιδηρόδρομο. Επίσης, δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του μετρό στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) ξεκίνησε από χθες μέχρι τις 20 Ιουλίου απεργιακές κινητοποιήσεις.

Οπως εξήγγειλε η ΠΟΣ σε ΟΣΕ, ΕΕΣΣΤΥ, ΕΡΓΟΣΕ και ΓΑΙΑΟΣΕ, Παρασκευή 13, Δευτέρα 16 και Τετάρτη 18 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας μεταξύ 05.00-08.00, 13.00-16.00 και 21.00-00.00, ενώ την Παρασκευή 20 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία.

«Μολονότι η Δικαιοσύνη (με προσωρινή της απόφαση) απαγόρευσε τις απεργιακές κινητοποιήσεις έως την έκδοση οριστικής απόφασης, η ΠΟΣ προχώρησε σε στάσεις εργασίας, στις οποίες συμμετέχει το προσωπικό του ΟΣΕ, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ακυρώσεις στα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία και ζητεί την κατανόηση του επιβατικού κοινού, διαβεβαιώνοντας πως κάνει ό,τι είναι δυνατόν στο πλαίσιο του νόμου και των αρμοδιοτήτων της για να επαναφέρει τη λειτουργία σε κανονικούς ρυθμούς.

Αν σου άρεσε κάνε