Το «Ship for World Youth» αναζητά 11 Έλληνες συμμετέχοντες

Το «Ship for World Youth» αναζητά 11 Έλληνες συμμετέχοντες

ΕΛΛΑΔΑ UPD 15:43 Δημιουργία 13/07/18, 15:40

Πενήντα ημέρες εν πλω, με κρουαζιερόπλοιο, στον Ειρηνικό Ωκεανό. Διακόσιοι σαράντα δύο νέοι από 11 χώρες. Εργαστήρια με έμπειρους ακαδημαϊκούς.

Αυτό είναι το πρόγραμμα «Ship for World Youth», που διοργανώνει η ιαπωνική κυβέρνηση για 31η χρονιά και αποτελεί την εναρκτήρια δράση του εορτασμού της 120ης επετείου των ελληνο-ιαπωνικών Σχέσεων Φιλίας το 2019.

«Οι καλές σχέσεις που έχουμε σήμερα ξεκίνησαν από τη θάλασσα. Από την θάλασσα αρχίζουμε και πάλι μια νέα προσπάθεια για την ανάπτυξη φιλίας των νέων Ελλήνων και των Ιαπώνων» είπε κατά την παρουσίαση της δράσης ο πρέσβης της Ιαπωνίας, Γιασουχίρο Σιμίζου (Yasuhiro Shimizu).

Ο κ. Σιμίζου ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια του 2019 θα πραγματοποιηθεί σειρά εκδηλώσεων στις δύο χώρες και εξέφρασε την ελπίδα οι ανταλλαγές μεταξύ των χωρών στον πολιτιστικό και ακαδημαϊκό τομέα να μεγαλώσουν.

«Ο κόσμος χρειάζεται συνεργασίες χωρίς σύνορα. Και απαιτείται η ηγεσία της νέας γενιάς. Σκοπός του προγράμματος αυτού, είναι οι νέοι με διάφορες ταυτότητες να αναπτύξουν την ικανότητα τους για επικοινωνία διοίκηση και ηγεσία» προσέθεσε.

«Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες μπροστά μας» κατέληξε, αναφερόμενος και στην προετοιμασία της χώρας για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020.

Από την ελληνική πλευρά, ο γενικός γραμματέας Νέας Γενιάς και Δια Βίου Μάθησης, Παυσανίας Παπαγεωργίου, τόνισε τη σημασία της συνεργασίας των δύο χωρών σε ό,τι αφορά τη νέα γενιά, λέγοντας: «Οι σχέσεις μας που ξεκίνησαν από τη ναυτιλία συνεχίζονται τώρα, στην ψηφιακή εποχή, μέσα από τη θάλασσα της πληροφορίας και της επικοινωνίας των δύο νεολαιών. Χαιρόμαστε που αυτή είναι η πρώτη διεθνής συνεργασία της νεοσύστατης γραμματείας και ως τον Απρίλιο του 2019 θα έχουν ξεκινήσει και άλλες κοινές δράσεις, με σκοπό ως το Τόκιο 2020 να έχουν έρθει όσο το δυνατόν κοντύτερα».

Τι είναι το «πλοίο της νεολαίας»
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 242 νέους και νέες από την Ιαπωνία και από άλλες 11 χώρες του κόσμου. Οι δράσεις του υλοποιούνται τόσο στη στεριά όσο και στο πλοίο που ταξιδεύει από την Ιαπωνία, στη Δημοκρατία του Παλάου, την Αυστραλία και τα νησιά του Σολομώντος.

Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και Διά Βίου Μάθησης αναζητά 11 νέους και νέες για να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο πρόγραμμα της ιαπωνικής κυβέρνησης «Ship for World Youth».

Οι νέοι που θα λάβουν μέρος θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον ιαπωνικό πολιτισμό και τα επιτεύγματα της Ιαπωνίας στον τομέα της τεχνολογίας, να αναπτύξουν ή να βελτιώσουν τις ηγετικές, διοικητικές, συνεργατικές και διαπραγματευτικές τους ικανότητες μέσα από τις δράσεις του προγράμματος, τις συζητήσεις, τις ομάδες εργασίας, τις πολιτιστικές εκδηλώσεις στις οποίες θα κληθούν να συμμετάσχουν και να οργανώσουν.

Τα έξοδα μετάβασης και επιστροφής, η διαμονή και η διατροφή καλύπτονται από την Ιαπωνική Κυβέρνηση.
Η ελληνική αντιπροσωπεία, που αποτελείται από τον αρχηγό και 11 μέλη, θα ξεκινήσει το ταξίδι της στις 15 Ιανουαρίου 2019 και θα επιστρέψει την 1η Μαρτίου 2019. Η γλώσσα εργασίας είναι η αγγλική και οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι 18-30 ετών (Ημ. Γεν. από 02.04.1987 έως και 01.04.2000).

Οι αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται εδώ από 09.07.2018 έως 31.07.2018, 24:00 ώρα Ελλάδας).

Η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει από την Ιαπωνική Πρεσβεία σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και Διά Βίου Μάθησης και τον Ελληνικό Σύλλογο Συμμετεχόντων στο "Πλοίο για τους Νέους του Κόσμου" (SWYAA Greece).

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Αν σου άρεσε κάνε