Εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος που εκμεταλλευόταν γυναίκες

Εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος που εκμεταλλευόταν γυναίκες

ΕΛΛΑΔΑ UPD 16:20 Δημιουργία 15/07/18, 16:18

Πολυμελή εγκληματική οργάνωση που εκμεταλλευόταν αλλοδαπές γυναίκες, μέσω κέντρων διασκέδασης και κρυφών οίκων ανοχής, και προχωρούσε στη νομιμοποίηση της παραμονής τους στην Ελλάδα με σύναψη εικονικών συμφώνων συμβίωσης εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Σε χθεσινή επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στο κέντρο της Αθήνας, τη Μεσσηνία και τη Μύκονο, με τη συνδρομή των τοπικών αστυνομικών Υπηρεσιών, συνελήφθησαν 13 άτομα, πέντε Έλληνες και οκτώ αλλοδαπές γυναίκες.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται άλλα 12 άτομα, 10 Έλληνες και δύο Ελληνίδες, ενώ στο πλαίσιο της επιχείρησης έγιναν και προσαγωγές άλλων επτά γυναικών, για παραβάσεις των νομοθεσιών για τα εκδιδόμενα πρόσωπα και τους αλλοδαπούς.

Όπως διαπσιτώθηκε από την αστυνομική έρευνα, τουλάχιστον κατά την τελευταία τριετία, τα μέλη της οργάνωσης εντόπιζαν γυναίκες, κυρίως από χώρες της ανατολικής Ευρώπης, και με τη χρήση απατηλών μέσων-υποσχέσεων για την εξεύρεση νόμιμης εργασίας τις έπειθαν να έλθουν στην Ελλάδα.

Μετά την άφιξή τους, αρχικά τις μετέφεραν σε κατοικία σε περιοχή της Αττικής, παρακρατώντας τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και επιτηρώντας πλήρως τις κινήσεις τους. Στη συνέχεια, με τη χρήση βίας και απειλών, τις εξανάγκαζαν να απασχολούνται σε κέντρο διασκέδασης ιδιοκτησίας τους και να επιδίδονται σε ασελγείς πράξεις με πελάτες, έναντι αμοιβής.

Επιπλέον, τα μέλη της οργάνωσης παρέδιδαν τις αλλοδαπές, έναντι χρηματικής αμοιβής, σε ιδιοκτήτες παρόμοιων καταστημάτων και κρυφών οίκων ανοχής, στην Αττική ή σε επαρχιακές πόλεις.

Χαρακτηριστικό της δράσης τους ήταν ότι κανόνιζαν τη σύναψη εικονικών συμφώνων συμβίωσης μεταξύ των γυναικών κι ατόμων που οι ίδιοι εντόπιζαν, έναντι αμοιβής. Κατόπιν κατέθεταν τα σύμφωνα σε Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες και σε αρμόδιες Υπηρεσίες για την έκδοση των σχετικών αδειών παραμονής.

Μάλιστα, υπέβαλαν και ψευδείς μηνύσεις σε βάρος γυναικών που κατάφερναν να διαφεύγουν από τον έλεγχο τους, επιβάλλοντας σε άλλες αλλοδαπές που διατηρούσαν στη σφαίρα επιρροής τους να καταθέτουν ως μάρτυρες. Με τον τρόπο αυτό επιχειρούσαν να καταστήσουν αναξιόπιστες τις ενδεχόμενες καταγγελίες σε βάρος τους.

Όπως προέκυψε, το τελευταίο εξάμηνο τα μέλη της οργάνωσης είχαν προβεί στην κατ’ επάγγελμα γενετήσια εκμετάλλευση και προαγωγή στην πορνεία τουλάχιστον 25 γυναικών, μέσω κέντρων διασκέδασης και κρυφών οίκων ανοχής.

Κατά τις έρευνες που έγιναν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικά ποσά, δύο αυτοκίνητα, κινητά τηλέφωνα, πλήθος εγγράφων σχετικών με τη σύναψη εικονικών γάμων, βεβαιώσεις κατάθεσης αιτήσεων για την έκδοση αδειών διαμονής και ιδιόχειρές σημειώσεις.

Με τη σε βάρος τους δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, κατά περίπτωση για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, σωματεμπορία, διευκόλυνση ακολασίας, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, ψευδή βεβαίωση, νόθευση, παραβάσεις της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς κλπ, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.

Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες, στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της συγκεκριμένης οργάνωσης.

Αν σου άρεσε κάνε