Πύρινος όλεθρος στην Αττική - Ξεπερνούν τους 60 οι νεκροί

Πύρινος όλεθρος στην Αττική - Ξεπερνούν τους 60 οι νεκροί

ΕΛΛΑΔΑ UPD 16:11 Δημιουργία 24/07/18, 14:26

Δεν έχει τέλος η τραγωδία από την πύρινη λαίλαπα στην Ανατολική Αττική. Η Ελλάδα θρηνεί για αδικοχαμένες ζωές, που τυλίχτηκαν στις φλόγες.

Όσο περνούν οι ώρες και οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται, τόσο μεγαλώνει η λίστα με τα θύματα των φονικών πυρκαγιών, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι ακόμη παραμένει αδιευκρίνιστο, πόσοι άνθρωποι αγνοούνται.

Οι επίσημες ανακοινώσεις κάνουν λόγο για 51 νεκρούς, ωστόσο νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα θύματα έχουν ξεπεράσει τα 60.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ραφήνας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, σημείωσε πως με βάση τα όσα γνωρίζει, οι νεκροί είναι πάνω από 60, ενώ ο ίδιος υπογράμμισε επίσης πως ουδέποτε έλαβε την οποιαδήποτε ενημέρωση ή εντολή για εκκένωση των οικισμών.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, σε ένα καμένο αυτοκίνητο βρέθηκαν τέσσερα άτομα, ενώ αριστερά από αυτό, μέσα σε σπίτι, άλλοι τέσσερις άνθρωποι και κάτω στην πλαγιά του λόφου άλλοι δύο νεκροί.

Όσον αφορά τους νεκρούς στο σπίτι, πρόκειται για μητέρα με τις δύο ανήλικες κόρες της, 5 και 6 ετών, καθώς και τη γιαγιά της οικογένειας, που βγήκαν από το σπίτι τους και έτρεξαν στο δάσος για να σωθούν, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Σημειώνεται πως αυτή την ώρα έχει αναζοπυρωθεί η πυρκαγιά στην Κινέτα.

Στο μεταξύ, ένας ακόμη άνθρωπος ανασύρθηκε νεκρός μέσα από καμένο αυτοκίνητο, έξω από την ταβέρνα στην Αργυρή Ακτή, όπου σημειώθηκε η τραγωδία με τα 26 άτομα, ανάμεσά τους και γυναικόπαιδα, που δεν γλίτωσαν από τις ορμητικές φλόγες.

Επίσης, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ακόμη μία σορός, ενός άντρα, εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή της Αρτέμιδας. Το θύμα εντοπίστηκε να επιπλέει στο νερό ανοικτά της Λούτσας από σκάφος του Λιμενικού και η σωρός του έχει μεταφερθεί στο Λιμεναρχείο Ραφήνας για τις διαδικασίες ταυτοποίησης. Στη συνέχεια, θα μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία, για να εξακριβωθούν τα αίτια θανάτου του.

Άλλοι δύο νεκροί, επίσης, εντοπίστηκαν στην περιοχή του Λυκορέματος, μέσα σε αυτοκίνητο στην οδό Μαζαράκη Ιωάννη. Οι νεκροί αυτοί δεν έχουν καταγράφει ακόμα, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός είναι μεγαλύτερος.

Αν σου άρεσε κάνε