Στους 74 οι νεκροί και στους 188 οι τραυματίες από τη φονική φωτιά στο Μάτι

Στους 74 οι νεκροί και στους 188 οι τραυματίες από τη φονική φωτιά στο Μάτι

ΕΛΛΑΔΑ UPD 18:06 Δημιουργία 24/07/18, 17:27

Με γεωμετρική πρόοδο αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από τις χθεσινές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, με την Πυροσβεστική να ανακοινώνει πως ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 74 και ο αριθμός των τραυματιών στους 188, ανάμεσά τους 23 παιδιά. Εξ αυτών 81 άτομα παραμένουν νοσηλευόμενα, εκ των οποίων τα δέκα είναι διασωληνωμένα.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Σταυρούλα Μαλλίδη , συνεχίζονται οι έρευνες στην περιοχή Μάτι όπου έχουν εντοπιστεί οι περισσότεροι νεκροί.

Ωστόσο, ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω καθώς συνεχίζονται οι έρευνες σπίτι σπίτι πλέον, από τους διασώστες του Ερυθρού Σταυρού.

Καθώς στα σπίτια της περιοχής διέμεναν αρκετοί ηλικιωμένοι, πολλοί εκ των οποίων φιλοξενούσαν τα εγγόνια τους, υπάρχουν φόβοι ότι μπορεί και να μην πρόλαβαν να αντιδράσουν και να τους κύκλωσε τη φωτιά.

Εξάλλου, ο επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης, μιλώντας στον Alpha και ερωτηθείς για τον αριθμό των αγνοουμένων, τόνισε πως δεν μπορεί να προβεί σε κάποια συγκεκριμένη εκτίμηση, καθώς είναι δύσκολη και η ταυτοποίηση των θυμάτων.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα μέσα στην Τρίτη, ο δήμαρχος Πικερμίου - Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς, ανέφερε πως ο αριθμός των νεκρών μπορεί να φτάσει ακόμα και τριψήφιο νούμερο.

Τα πύρινα μέτωπα

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτή τη στιγμή οι σημαντικότερες πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη είναι:

i. στην περιοχή Αέρας στα Γεράνεια Όρη. Στο συμβάν επιχειρούν 74 οχήματα, 150 πυροσβέστες και 17 άτομα πεζοπόρο. Επιπλέον, στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 4 εθελοντικά οχήματα, 20 υδροφόρες και 6 μηχανήματα έργου από την Περιφέρεια Αττικής, τους δήμους Μεγαρέων, Λουτρακίου, Βάρης- Βουλιαγμένης ενώ οι ένοπλες δυνάμεις συνδράμουν με τρία μηχανήματα έργου. Από αέρος επιχειρούν 7 Ε/Π και 1 Α/Φ

ii. στη περιοχή Καλλιτεχνούπολη του δήμου Ραφήνας - Πικερμίου Αττικής. Στην κατάσβεση λαμβάνουν μέρος 190 πυροσβέστες με 96 οχήματα, 12 εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα με 25 εθελοντές, 46 άτομα πεζοπόρο, ενώ από αέρος επιχειρούν 2 Α/Φ .

iii. στη θέση Ζεμενό Κιάτου Κορινθίας. Στην κατάσβεση επιχειρούν 100 πυροσβέστες με 45 οχήματα, 15 άτομα πεζοπόρο και 1 Ε/Π. iv. στη θέση Μετόχι Βρυσσών, στα Χανιά Κρήτης. Στην κατάσβεση επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 27 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρο και 1 Ε/Π

v. στην πυρκαγιά στον Πλατανιά Χανιών στη θέση Κακόπετρα, επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 15 οχήματα 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα. Τις προσπάθειες κατάσβεσης συνδράμει από αέρος 2 Ε/Π.

vi. στην περιοχή Λάρυμνα. Επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρο, ενώ στην περιοχή επιχειρεί και 1 Ε/Π.

Αν σου άρεσε κάνε