Μακραίνει η λίστα των νεκρών από τις φονικές φλόγες

Μακραίνει η λίστα των νεκρών από τις φονικές φλόγες

ΕΛΛΑΔΑ UPD 21:32 Δημιουργία 25/07/18, 11:43

Ολοένα και μεγαλώνει η λίστα με τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς, που «έσβησε» το Μάτι από το χάρτη, φτάνοντας του 81 νεκρούς σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό.

Οι τελευταίες πληροφορίες από το ΕΚΕΠΥ αναφέρουν ότι κατέληξε ένας τραυματίας στο Θριάσιο. Επρόκειτο για έναν 84χρονο, ο οποίος νοσηλευόταν διασωληνωμένος.

Την ίδια ώρα, αντιμέτωποι με ένα ακόμη μακάβριο θέαμα βρέθηκαν δυνάμεις της πυροσβεστικής και της αστυνομίας, όπου πραγματοποιούσαν έλεγχο σε καμένο σπίτι. Εκεί, εντοπίστηκε η απανθρακωμένη σωρός μίας γυναίκας.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας το απόγευμα της Τετάρτης, στα νοσοκομεία παραμένουν για νοσηλεία 60 ενήλικες (από 71 που ήταν ο σχετικός αριθμός το πρωί της Τρίτης), από τους οποίους 11 σε κρίσιμη κατάσταση διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ.

Στο νοσοκομείο Παίδων παραμένουν για νοσηλεία 4 παιδιά, ενώ δόθηκαν αρκετά εξιτήρια σε ενήλικες από τον Ευαγγελισμό και το Σισμανόγλειο.

Όσο περνούν οι ώρες, τόσο εντείνονται οι ανησυχίες για δραματική αύξηση του αριθμού των θυμάτων, αν σκεφτεί κανείς πως ούτε το ένα τρίτο των σπιτιών δεν έχει ελεγχθεί. Οι δυνάμεις ανασύρουν από καμένες οικίες και καμένα αυτοκίνητα απανθρακωμένα γυναικόπαιδα, ενώ συγκλονίζουν οι περιγραφές για ολόκληρες οικογένειες, που παραδόθηκαν αγκαλιά στο έλεος της φωτιάς, έχοντας εγκλωβιστεί από τις θηριώδεις φλόγες της.

Όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας,. Σταυρούλα Μαλλίρη, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις για καταγραφές αγνοούμενων ατόμων.

Η ίδια πρόσθεσε ότι οι έρευνες για τον εντοπισμό των ανθρώπων που αγνοούνται, συνεχίζονται και σήμερα ανά οικοδομικό τετράγωνο στις περιοχές Βουτζά, Μάτι και Ραφήνα.Εκατόν-τριάντα άνδρες του στρατού και της Πυροσβεστικής συμμετέχουν στις έρευνες για τον εντοπισμό αγνοούμενων.

Από την κυβέρνηση έχει τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο διαχείρισης ανθρώπινων απωλειών και όλα τα θύματα μεταφέρονται στο νεκροτομείο στο Γουδί, προκειμένου να γίνει ταυτοποίησή τους.

Οι κηδείες των θυμάτων θα τελεστούν δημοσία δαπάνη, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών.

Αν σου άρεσε κάνε