Δραματικές στιγμές για τους συγγενείς των θυμάτων - Με DNA η ταυτοποίηση

Δραματικές στιγμές για τους συγγενείς των θυμάτων - Με DNA η ταυτοποίηση

ΕΛΛΑΔΑ UPD 09:05 Δημιουργία 26/07/18, 08:30

«Κρανίου τόπος» το Μάτι... Τρεις μέρες μετά το ξέσπασμα της φονικής πυρκαγιάς, ο αριθμός των αγνοουμένων παραμένει αδιευκρίνιστος, ενώ όσο περνούν οι ώρες τόσο εντείνεται ο φόβος για περισσότερους νεκρούς.

Οι συγγενείς των ανθρώπων, που αναζητούνται, ζουν εφιαλτικές ώρες. Οι έλεγχοι συνεχίζονται, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να έρχονται αντιμέτωπες με μακάβριες σκηνές, αναζητώντας για... ελπίδα μέσα στις στάχτες.

Οι πρώτες ταυτοποιήσεις έχουν ξεκινήσει. Συγκεκριμένα, από τα 81 θύματα, τα 10, που τυλίχτηκαν στις θηριώδεις φλόγες, έχουν ταυτοποιηθεί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αναγνώριση των θυμάτων είναι εξαιρετικά δύσκολη, καθώς τα περισσότερα πτώματα είναι απανθρακωμένα, μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις η απανθράκωση της σορού είναι ολική.

Την ίδια στιγμή, δραματικές στιγμές εκτυλίσσονται στα σημεία, όπου έχουν μεταφερθεί οι σοροί. Θρήνος, πόνος, οργή... τα συναισθήματα για ολόκληρες οικογένειες που αφανίστηκαν, έχοντας χάσει τη μάχη με την πύρινη λαίλαπα.

Σημειώνεται πως τη διαδικασία της νεκροψίας – νεκροτομής διενεργεί η ιατροδικαστική υπηρεσία του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και η ιατροδικαστική υπηρεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Εκεί πραγματοποιούνται οι λήψεις δειγμάτων DNA για τις ταυτοποιήσεις και επισημοποιείται η αιτία θανάτου.

Στην υπηρεσία του έργου των ταυτοποιήσεων συμμετέχει η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και το εργαστήριο DNA της Ελληνικής Αστυνομίας. Μετά την ταυτοποίηση τα δείγματα διαβιβάζονται στη Διεύθυνση Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής, την υπηρεσία που έχει αναλάβει να ενημερώσει τις οικογένειες.

Από τις 8 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ συρρέουν στο νεκροτομείο Αθηνών συγγενείς νεκρών και αγνοουμένων, προκειμένου να δώσουν dna, το οποίο στη συνέχεια θα συγκριθεί με εκείνο των σορών.

Σε κάποιες ακραίες περιπτώσεις, ακόμη και για τους εξαιρετικά έμπειρους ιατροδικαστές, ίσως απαιτηθούν για την ταυτοποίηση και οι οδοντικές ακτινολογικές εξετάσεις,

Αν σου άρεσε κάνε