Δεκάδες οι νοσηλευόμενοι τραυματίες: Άλλοι δίνουν μάχη στις ΜΕΘ, άλλοι σε κατάσταση σοκ

Δεκάδες οι νοσηλευόμενοι τραυματίες: Άλλοι δίνουν μάχη στις ΜΕΘ, άλλοι σε κατάσταση σοκ

ΕΛΛΑΔΑ UPD 09:51 Δημιουργία 27/07/18, 09:40

Δεκάδες τραυματίες παραμένουν νοσηλευόμενοι, ενώ ορισμένοι εξ αυτών βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ. Αυτή την εικόνα μετέφερε ο Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος επισκέφτηκε τις δομές Υγείας των περιοχών, που έχουν πληγεί από τις φονικές πυρκαγιές.

Ο υπουργός Υγείας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του σε όλους του εργαζόμενους του ΕΣΥ, που όπως ο ίδιος είπε, από την πρώτη στιγμή, περιέθαλψαν -με φιλότιμο και αξιοπιστία, τους πληγέντες.

«Τους ευχαριστούμε, γιατί ξεπέρασαν τον εαυτό τους, ήταν μεγάλη η προσπάθειά τους, η οποία συνεχίζεται για να απαλύνουμε τις πληγές των ανθρώπων. Είναι σημαντική η ψυχοκοινωνική τους υποστήριξη, γι αυτό θα ενισχύσουμε τις δομές της περιοχής με ψυχολόγους, αλλά και προσωπικό άλλων ειδικοτήτων», δήλωσε ο κ. Ξανθός από το Κέντρο Υγείας.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο μετατραυματικό στρες, το οποίο έχουν υποστεί πολλοί από τους πληγέντες, επισημαίνοντας ότι ήδη στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας βρίσκονται 36 γιατροί όλων των ειδικοτήτων.

Ο κ. Ξανθός αναφέρθηκε στο έργο των εργαζομένων και στα Κέντρα Υγείας Σπάτων και Νέας Μάκρης, που δέχθηκαν τον μεγαλύτερο όγκο των τραυματιών τη μοιραία νύχτα της περασμένης Δευτέρας.

Σε ό,τι αφορά τους τραυματίες, ο υπουργός δήλωσε ότι δεκάδες παραμένουν νοσηλευόμενοι στα νοσοκομεία,, ενώ κάποιοι από τους οποίους διασωληνωμένοι σε σοβαρή κατάσταση στις ΜΕΘ. «Θα κάνουμε ότι μπορούμε, ώστε να έχουν την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση, είπε ο κ. Ξανθός, ο οποίος θα επισκεφθεί και κλιμάκια Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, όπως «Γιατροί χωρίς Σύνορα».

Αν σου άρεσε κάνε