Ασύλληπτη τραγωδία στις φλόγες: Στους 87 οι νεκροί

Ασύλληπτη τραγωδία στις φλόγες: Στους 87 οι νεκροί

ΕΛΛΑΔΑ UPD 15:10 Δημιουργία 27/07/18, 14:57

Ολοένα και μακραίνει η λίστα με τους νεκρούς της πύρινης λαίλαπας, που αφάνισε το Μάτι από το χάρτη.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, κατέληξε ένας 62χρονος, που ήταν διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού, ανεβάζοντας τον αριθμών των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς σε 87.

Νωρίτερα, ανακοινώνοντας την ολοκλήρωση των νεκροτομών, ο ιατροδικαστικής της υπηρεσίας της Αθήνας Νίκος Καρακούκης δήλωσε πως μεταφέρθηκαν 86 σοροί.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, η Πυροσβεστική κάνει λόγο για 83 θύματα.

Οι σκηνές που διαδραματίστηκαν στο νεκροτομείο, ήταν εφιαλτικές. Θρήνος, πόνος, οργή... τα συναισθήματα για ολόκληρες οικογένειες που αφανίστηκαν, έχοντας χάσει τη μάχη με τις φλόγες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα περισσότερα πτώματα βρέθηκαν απανθρακωμένα, γι΄αυτό και η διαδικασία αναγνώρισης ήταν εξαιρετικά δύσκολη.

«Ολοκληρώσαμε την ιατροδικαστική έρευνα επί των σορών των θυμάτων που είχαν μεταφερθεί στο νεκροτομείο Αθηνών. Ήταν 86 νεκροί. Η ιατροδικαστική έρευνα ολοκληρώθηκε. Από εδώ και πέρα μένει το έργο της ταυτοποίησης το οποίο ολοκληρώνεται από άλλη υπηρεσία στα εγκληματολογικά εργαστήρια», δήλωσε ο κ. Καρακούκης.

Πλέον, η διαδικασία περνά στην αποκλειστική ευθύνη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της Αστυνομίας προκειμένου να γίνουν οι ταυτοποιήσεις των θυμάτων μέσω DNA, για τις οποίες θα απαιτηθούν τουλάχιστον 7 ήμερες με τη συνδρομή και ομάδας γερμανών γενετιστών.

Την ίδια ώρα, κρίσιμη εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση των 11 εγκαυματιών, που βρίσκονται στη ΜΕΘ, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Στα νοσοκομεία παραμένουν συνολικά για νοσηλεία 49 ενήλικες εγκαυματίες, καθώς κάποιοι πήραν εξιτήριο.

Τα παιδιά που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία Παίδων, είναι τέσσερα και η κατάστασή τους κρίνεται καλή. Δεν αποκλείεται κάποια από αυτά να πάρουν εξιτήριο σήμερα, Παρασκευή ή τη Δευτέρα.

Αν σου άρεσε κάνε