Αποκαλύψεων συνέχεια για το «θέατρο» στο Κέντρο Επιχειρήσεων

Αποκαλύψεων συνέχεια για το «θέατρο» στο Κέντρο Επιχειρήσεων

ΕΛΛΑΔΑ UPD 10:59 Δημιουργία 30/07/18, 09:35

Εκτεθειμένη στο ύψιστο βαθμό βγαίνει η κυβέρνηση από τις αποκαλυπτικές μαρτυρίες για την εφιαλτική νύχτα που ακολούθησε το ξέσπασμα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, οι οποίες απαντούν σε καίρια ερωτήματα, όπως «πώς είναι δυνατόν να μην γνώριζε η πολιτική ηγεσία την ύπαρξη νεκρών;», τη στιγμή που οι επίμαχοι διάλογοι στο Κέντρο Επιχειρήσεων, ενώπιον του πρωθυπουργού, αποδεικνύουν πως οι παρόντες στη σύσκεψη είχαν γνώση της ύπαρξης θυμάτων.

Μετά τα αποκαλυπτήρια και τη δήλωση του επικεφαλής ΟΥΚ ότι η πολιτική ηγεσία ενημερώθηκε για τον εντοπισμό νεκρού, προτού νυχτώσει, ο Παναγιώτης Κορουμπλής ομολόγησε πως η σχετική πληροφορίες δεν αξιολογήθηκε, ως «ασφαλή», από τους κυβερνώντες. Αυτή είναι η απάντηση προς τους συγγενείς των θυμάτων, που «κατάπιαν» οι φλόγες.

Σήμερα, νέες αποκαλύψεις έρχονται στο προσκήνιο, ενισχύοντας την άποψη ότι στο Κέντρο Επιχειρήσεων στήθηκε ένα κακό επικοινωνιακό «θέατρο», την ώρα που ο πρωθυπουργός αναλαμβάνει, λέει, την πολιτική ευθύνη, δίχως όμως να παραιτείται.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία Μιχάλης Γιαννάκος, ισχυρίστηκε ότι το βράδυ της περασμένης Δευτέρας ήταν στο Σισμανόγλειο, που «από τις 10:30-11 παρά είχε προετοιμάσει χώρο για να υποδεχθεί μεγάλο αριθμό νεκρών».

Μάλιστα, ο ίδιος μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, αποκάλυψε ότι τη συγκεκριμένη πληροφορία του την επιβεβαίωσε μία ημέρα μετά ο αναπληρωτής διοικητής της 1ης Υγειονομικής περιφέρειας, όταν βρέθηκε ξανά στο Σισμανόγλειο.

«11 παρά είχαν ήδη ετοιμάσει χώρο για υποδοχή μεγάλο αριθμού νεκρών», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, παραθέτοντας και όσα του είπαν γιατροί που βγήκαν από το χώρο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών το μοιραίο βράδυ: «Πρόεδρε, ετοιμάζουμε το χώρο γιατί περιμένουμε μεγάλο αριθμό νεκρών».

«Πώς ήταν δυνατόν να μην γνώριζε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι ετοιμάζονταν να υποδεχθούν ένα κοντέινερ ψυγείο για πολλούς νεκρούς;», αναρωτήθηκε.

Αν σου άρεσε κάνε