Στην Πυροσβεστική ρίχνει τις ευθύνες η Τσούπρα για την τραγωδία στο Μάτι

Στην Πυροσβεστική ρίχνει τις ευθύνες η Τσούπρα για την τραγωδία στο Μάτι

ΕΛΛΑΔΑ UPD 14:41 Δημιουργία 01/08/18, 14:16

Ιδιαίτερα αποκαλυπτική ήταν η δίωρη κατάθεση της περιφερειακής συμβούλου Αττικής Ιωάννα Τσούπρα στην εισαγγελέα Πρωτοδικών, Βαρβάρα Γνεσούλη, στην οποία έχει ανατεθεί η προκαταρκτική εξέταση για τη πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου στην Ανατολική Αττική.

Η ίδια, με βάση τους ισχυρισμούς της, επιρρίπτει τις ευθύνες για την ανείπωτη εθνική τραγωδία στις φλόγες στην Πυροσβεστική, επισημαίνοντας πως η αρχική ενημέρωση που είχαν ήταν ότι η φωτιά κατευθυνόταν στην αντίθετη πλευρά, προς τη Διώνη και πως στις 20.00 το βράδυ πληροφορήθηκαν ότι είχε φτάσει στο Μάτι.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Τσούπρα, η οποία αναπλήρωνε τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, Πέτρο Φιλίππου, τόνισε ότι άλλο είναι η εκκένωση τύπου «άτακτη φυγή» και άλλο είναι η οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών. «Αυτό το τελευταίο δεν έγινε ποτέ», παραδέχτηκε.

Όπως σημείωσε, πρέπει να κάνει εισήγηση η Πυροσβεστική στον αρμόδιο δήμαρχο και όσον αφορά την εκκένωση πρέπει να αποφασίσει η ίδια η Πυροσβεστική Υπηρεσία γιατί πλέον φτάνουμε στη διάσωση, την οποία κάνει εκείνη.

Ακόμη, η ίδια επεσήμανε ότι ο δήμος και η περιφέρεια επεμβαίνουν μόνο όταν δεν υπάρχει φωτιά στον συγκεκριμένο χώρο, αλλιώς δεν μπορούν να επέμβουν βάσει νόμου.

Η κυρία Τσούπρα τόνισε ότι στις 18:10 η Πυροσβεστική είπε προφορικά πως πρέπει να απομακρυνθεί ο κόσμος από τον Νέο Βουτζά, αλλά αυτό δεν γινόταν γιατί η πυρκαγιά ήταν σε εξέλιξη.

«Εμείς βλέπαμε μια φωτιά από πάνω απλώς. Η ενημέρωση που είχαμε είναι ότι πάει στη Διώνη. Στη αντίθετη πλευρά. Στείλαμε μήνυμα σε όλους τους αρμόδιους για το Συντονιστικό. Έλειπε η Πυροσβεστική. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι άκυρο. Έγινε 20.20».

Αν σου άρεσε κάνε