Στους 92 οι νεκροί από τη φονική φωτιά

Στους 92 οι νεκροί από τη φονική φωτιά

ΕΛΛΑΔΑ UPD 13:49 Δημιουργία 08/08/18, 13:20

Ολοένα και μεγαλώνει η λίστα με τα θύματα της πύρινης λαίλαπας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι νεκροί από τη φονική φωτιά στο Μάτι ανέρχονται τώρα στους 92.

Ο αριθμός των θυμάτων προκύπτει με βάση τη μακάβρια λίστα, που διαβίβασε σήμερα στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας η Ιατροδικαστική Υπηρεσία. Σε αυτή συμπεριλαμβάνονται και οι τραυματίες, που κατέληξαν νοσηλευόμενοι στα νοσοκομεία.

Σημειώνεται, ωστόσο, πως δύο θύματα δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί.

Την ίδια ώρα, η εισαγγελική έρευνα για την πύρινη κόλαση της «Μαύρης Δευτέρας» βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα, ότι εντός των ημερών αναμένεται να καταθέσουν και οι συγγενείς των θυμάτων.

Μέχρι στιγμής έχουν εξεταστεί συνολικά 25 μάρτυρες, στελέχη των εμπλεκόμενων φορέων. Σήμερα, Τετάρτη, εξετάστηκε, ως μάρτυρας ο νυν αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, υπαρχηγός της Πυροσβεστικής κατά το χρόνο της φονικής πυρκαγιάς Βασίλης Ματθαιόπουλος.

Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πληροφορίες, συνολικά οι μάρτυρες από τους εμπλεκόμενους φορείς αναμένεται να φθάσουν τους 30, ενώ ήδη η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει διαβιβάσει στην Εισαγγελία τις συνομιλίες στελεχών της κατά τον κρίσιμο χρόνο από την εκδήλωση της πυρκαγιάς και κατά τη διάρκεια της καταστροφής στο Μάτι.

Αν σου άρεσε κάνε