ΟΤΕ: Εντός ενός μήνα η επιδιόρθωση των περισσότερων βλαβών στις πυρόπληκτες περιοχές

ΟΤΕ: Εντός ενός μήνα η επιδιόρθωση των περισσότερων βλαβών στις πυρόπληκτες περιοχές

ΕΛΛΑΔΑ UPD 19:08 Δημιουργία 08/08/18, 19:03

Μέσα σε έναν μήνα εκτιμά ο ΟΤΕ ότι θα έχει επιδιορθώσει την πλειονότητα των βλαβών στις πυρόπληκτες περιοχές της ανατολικής Αττικής.

Αυτό προκύπτει από χθεσινό έγγραφό του προς τον Συνήγορο του Καταναλωτή, τον οποίο, μετά από αίτημά του, ενημερώνει ότι όλα τα συνεργεία του από την πρώτη στιγμή δουλεύουν εντατικά, «ενώ γίνεται προσπάθεια περαιτέρω ενίσχυσης του αριθμού των συνεργείων».

Ειδικότερα, σύμφωνα με το έγγραφο του ΟΤΕ, για την αποκατάσταση του δικτύου «εργάζεται μεγάλος αριθμός πλήρως οργανωμένων κα επανδρωμένων συνεργείων. Έχει αποκατασταθεί το ακραίο ενάεριο δίκτυο στην περιοχή Νταού Πεντέλης και σταδιακά θα δίνονται τις επόμενες μέρες οι υπηρεσίες στους πελάτες. Έχει γίνει έλεγχος στις καμπίνες (ΚΑΦΑΟ) που δεν έχουν καεί και διαπιστώθηκε ότι στην πλειοψηφία τους δεν είναι λειτουργικές, καθώς δεν ηλεκτροδοτούνται λόγω ζημιών στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ, ενώ από τις 25 Ιουλίου έχουν ξεκινήσει στην περιοχή της Ραφήνας οι πρώτες αποκαταστάσεις σε οτιδήποτε (σύνδεση, κολώνες κλπ) μπορούσε να αποκατασταθεί άμεσα».

Σύμφωνα με τον ΟΤΕ, απαιτείται επιδιόρθωση των βλαβών στο ακραίο απερχόμενο δίκτυο και σε βασικές αρτηρίες του εναέριου δικτύου, ώστε στη συνέχεια να γίνει η αποκατάσταση των ζημιών στις συνδρομητικές γραμμές που οδηγούν στα σπίτια των πελατών.

Στην περιοχή της Κινέττας σχεδόν το σύνολο του δικτύου είναι λειτουργικό.

Στην περιοχή Βενίστρες, που αφορά 15 κατοικίες, απαιτείται εκ νέου σχεδιασμός του δικτύου από νέα διαδρομή, καθώς η παλιά καταστράφηκε ολοσχερώς και λόγω του δύσβατου του τοπίου δεν δίναται να επαναχρησιμοποιηθεί.

Για την εξυπηρέτηση των καταναλωτών, ο ΟΤΕ επισημαίνει ότι έχει προχωρήσει στην έκδοση αναλυτικών δελτίων Τύπου, ενώ όλες οι αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με διευκολύνσεις και τις δωρεάν υπηρεσίες που υλοποιούνται για τους χρήστες στις πυρόπληκτες περιοχές έχουν αναρτηθεί στην ηλεκτρονική σελίδα του Οργανισμού.

Αν σου άρεσε κάνε