Κρήτη: Σύλληψη 42χρονου που «ξάφριζε» δωμάτια ξενοδοχείων

Κρήτη: Σύλληψη 42χρονου που «ξάφριζε» δωμάτια ξενοδοχείων

ΕΛΛΑΔΑ UPD 18:08 Δημιουργία 09/08/18, 17:41

Στη σύλληψη 42χρονου αλλοδαπού ο οποίος κατηγορείται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, προχώρησε στο Ηράκλειο η Αστυνομία με την ταυτόχρονη εξιχνίαση πέντε υποθέσεων κλοπών που διαπράχθηκαν, σε δωμάτια ξενοδοχείων στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χερσονήσου Ηρακλείου.

Αστυνομική έρευνα παράλληλα με αξιοποίηση στοιχείων, οδήγησαν τους αστυνομικούς στα ίχνη του συγκεκριμένου άνδρα ο οποίος όπως προέκυψε κατά το χρονικό διάστημα από 06.08.2018 έως και 08.08.2018 είχε διαπράξει συνολικά πέντε κλοπές και μία απόπειρα κλοπής, από δωμάτια ξενοδοχείων έχοντας αφαιρέσει χρήματα (550 ευρώ και 345 λίρες Αγγλίας), ηλεκτρονικές συσκευές, καθώς και διάφορα αντικείμενα και έγγραφα.

Από αστυνομικούς αναζητήθηκε εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 42χρονος και κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν: πορτοφόλι, το οποίο περιείχε 54 ευρώ, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής (tablet), ρόλοι, 2 κινητά τηλέφωνα, κάμερα και διάφορα αντικείμενα και προσωπικά έγγραφα των παθόντων. Μέρος των αντικειμένων που βρέθηκαν αποδόθηκαν στους παθόντες ενώ ο 42χρονος οδηγείται αυτή την ώρα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Επίσης, για κλοπή καθώς και ναρκωτικά συνελήφθησαν δυο αλλοδαποί ηλικίας 23 και 24 ετών όταν μετά από έλεγχο που τους έγινε διαπιστώθηκε για την μοτοσικλέτα που βρέθηκε στην κατοχή τους είχε δηλωθεί κλοπή από 26.06.2018 ενώ επίσης βρέθηκε πάνω τους και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης. Στο μεταξύ κατά την εφαρμογή ειδικού σχεδίου, για την πρόληψη και καταστολή παραβατικών συμπεριφορών, σε τουριστικές περιοχές συνελήφθησαν, 12 άτομα (5 Έλληνες και 7 αλλοδαποί) για παραβάσεις που αφορούν σε ναρκωτικά, παράνομο καπνό και παράνομη κατασκήνωση.

Συγκεκριμένα συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, στην προστατευόμενη τουριστική περιοχή Λίμνη Πρέβελη του Δήμου Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο στην περιοχή η οποία είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα ΝΑΤΟΥΡΑ και χαρακτηρισμένη ως περιοχή, ιδιαίτερου φυσικού κάλους, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι άτομα ηλικιών από 32 έως 55 ετών είχαν υποπέσει σε παραπτώματα και παραβάσεις ναρκωτικών, κατοχής παράνομου καπνού έχοντας κατασκηνώσει παρανόμως στην προστατευμένη περιοχή.

Από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Βασιλείου όπου πραγματοποιείται και η σχετική προανάκριση επισημαίνεται πως οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης. Τέλος, συνελήφθη, 32χρονος Έλληνας για ναρκωτικά στο Ηράκλειο όταν πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του και βρέθηκαν πέντε αυτοσχέδιες συσκευασίες με περιεχόμενο κοκαΐνη συνολικού βάρους 9,2 γραμμαρίων καθώς και μία ζυγαριά ακριβείας.

Αν σου άρεσε κάνε