Αφέθηκαν ελεύθεροι από την Τουρκία οι Κούκλατζης - Μητρετώδης

Αφέθηκαν ελεύθεροι από την Τουρκία οι Κούκλατζης - Μητρετώδης

ΕΛΛΑΔΑ UPD 20:02 Δημιουργία 14/08/18, 19:18

Έπειτα από περίπου πέντε μήνες και από την 1η Μαρτίου όταν και είχαν συλληφθεί από τις τουρκικές αρχές, οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνταν στην Αδριανούπολη θα αφεθούν ελεύθεροι, όπως μετέδωσε η ιστοσελίδα της εφημερίδας Sabah.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το δικαστήριο αποφάσισε πως ο Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης θα αφεθούν ελεύθεροι, έως τη δίκη τους.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστηρίου, δεν συντρέχουν πλέον λόγοι να είναι προφυλακιστέοι. Σημειώνεται ότι η απόφαση δεν προβλέπει περιοριστικά μέτρα οπότε θα μπορούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα, κάτι που αναμένεται να γίνει σήμερα το βράδυ ή αύριο.

Το δημοσίευμα της Sabah αναφέρει πως «οι δύο άνδρες, που κατηγορούνται για στρατιωτική κατασκοπεία, κατά τη διάρκεια της απολογίας τους επανέλαβαν την αρχική τους γραμμή υπεράσπισης, λέγοντας πως περάσαν κατά λάθος στα τουρκικά σύνορα».

Μετά από αυτό η εισαγγελία κατέθεσε την άποψη ότι ο χρόνος που παρέμειναν προφυλακιστέοι είναι εντός των πλαισίων μια πιθανής ποινής για είσοδο σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή, και το δικαστήριο απεφάνθη ότι όντως δεν τεκμηριώνονται κατηγορίες για κατασκοπεία, οπότε λαμβάνοντας υπόψιν τον χρόνο που παρέμειναν προφυλακιστέοι, οι δύο στρατιωτικοί αφέθηκαν ελεύθεροι και θα δικαστούν μόνο με την κατηγορία της παράνομης εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή.

Υπενθυμίζεται πως στις 18 Ιουλίου είχε προηγηθεί μία ακόμα απόρριψη στο αίτημα για αποφυλάκισή τους

Το μήνυμα Τσίπρα

Μόλις έγινε γνωστή η είδηση για την απελευθέρωση από τις τουρκικές φυλακές, του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη, ο πρωθυπουργός έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είναι πράξη δικαιοσύνης, που θα συμβάλει στην ενίσχυση της φιλίας, της καλής γειτονίας, και της σταθερότητας στην περιοχή.

Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τους δύο αξιωματικούς μας, και τις οικογένειές τους, για το σθένος, την υπομονή, και την εμπιστοσύνη στις προσπάθειες όλων μας, που εν τέλει δικαιώθηκαν.

Άγγελε, και Δημήτρη, καλή πατρίδα, και καλή λευτεριά» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.





Αν σου άρεσε κάνε